Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić funkcję pokazywania tokenu z inputa?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Saki
Witam mam pytanie, długi czas pracuję nad tym aby wyciągnąć token z inputa i robię coś takiego:

Wzór:
<input type="hidden" name="token" value="c882ca6d053cc871c901138da89e909b5c94fe36" />

1. function pobierz_token($strona) {
  2. preg_match("#<input type=\"hidden\" name=\"token\" value=\"(.*)\" />#", $strona, $ciag);
  3. $ciag[0]=str_replace("<input type=\"hidden\" name=\"token\" value=\"", "",$ciag[0]);
  4. $ciag[0]=str_replace("\" />", "",$ciag[0]); $punkty=$ciag[0]; unset($ciag);
  5. return $punkty;
  6. }

Może mi ktoś pomóc z ważeniem regularnym aby działał? (Problem tkwi w wyrażeniu regularnym, nie znam się jeszcze dobrze smile.gif)
Magic WWW
Hmm użyj może czasem funkcji print_r lub var_dump.

1. function pobierz_token($strona)
  2. {
  3. preg_match('#<input type="hidden" name="token" value="(.*)" />#', $strona, $ciag);
  4. return $ciag[1];
  5. }
lorak110786
Cytat(Saki @ 29.06.2011, 08:11:28 ) *
Witam mam pytanie, długi czas pracuję nad tym aby wyciągnąć token z inputa i robię coś takiego:

Wzór:
<input type="hidden" name="token" value="c882ca6d053cc871c901138da89e909b5c94fe36" />

Może mi ktoś pomóc z ważeniem regularnym aby działał? (Problem tkwi w wyrażeniu regularnym, nie znam się jeszcze dobrze smile.gif)

To powinno zadziałać:
Kod
preg_math('/<input.+?name="token" value="(.+?)" \/>/', $strona, $wynik);
var_dump($wynik);
Saki
Dzięki! Działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.