witam ponownie

poprzednio wystarczyl zwykly chown i wszystko gralo ale teraz mam nie lada zagadke (sam nie wiem jak to mozliwe):
mam 5 domen regionalnych. wszystkie maja ustawione dns w tym samym stylu. dodatkowo mam 3 domeny "normalne" eu info pl ktore maja w ten sam sposob ustawione dns. 2 domeny regionalne sa juz w pelni gotowe i jest tam wp (czyli php) a 3 inne regionalne dopiero czekaja na swoja kolej. wzialem wiec pierwsza z brzegu i wgralem instalke wp. oczywiscie wiadomo jak jest plik index.html to wyswietli go najpierw a pozniej php. zmienilem mu nazwe i nagle...zobaczylem strone gotowa z innej domeny! upewnilem sie ze dns jest ok ustawiony i wgralem zmodyfikowany index.html. bylo ok i wskazal dobry z domeny na ktorej pracuje. kasuje go i zamiast ekranu instalki wp zobaczylem znow strone z innej swojej domeny.
aliasow brak (w zadnej domenie na vps), htaccess brak w domenie na ktorej chcialem pracowac a na tamtej pokazywanej tez nic nie ma poza wpisami na temat wp. dns nie kieruja w jedno miejsce. kasowanie domeny i ponowne jej tworzenie nie zmienily nic w zachowaniu wyswietlania...httpd.include nie wskazuje na katalog drugiej domeny bo ma "none" w openbase dir...

debian.5.5
plesk 9.5
serwer vps

o co tu chodzi?!

pozdrawiam i wesolych swiat:)

luz. zrobilem:)