Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Poziome gradienty po bokach strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
witam_jest_pytanie
Witam serdecznie. Najlepiej zobrazować to chyba potrafię graficznie.

http://iv.pl/images/50896184878426763135.jpg

Chciałbym, żeby te dwa czerwone fragmenty (które są na mojej stronie paskami o wysokości 1px) skalowały się razem z powiększaniem i zmniejszaniem strony. Prowizorycznie mogę dać float left i right i w mojej rozdzielczości będzie to wyglądać idealnie, jednak raczej nie o to tylko chodzi...
Jaki jest na to sposób? Zbudować to jako 3 DIVy w jednym rzędzie? Wtedy będzie się skalować nierówno środek z pozostałymi fragmentami.

Proszę o zrozumienie i piękne dzięki jak ktoś mi na to odpowie, pozdrawiam.
php11
Witam,

Co to znaczy skalowały?

Możesz dać div-a na całą szerokość strony i dolne obramowanie.
witam_jest_pytanie
Cytat(php11 @ 11.02.2011, 19:26:45 ) *
Witam,

Co to znaczy skalowały?

Możesz dać div-a na całą szerokość strony i dolne obramowanie.

Racja, nie tyle skalowały, bo nie zmieniają swojej wielkości, ale żeby nie rozjeżdżały się przy większych rozdzielczościach - chciałbym, żeby lewa i prawa część cały czas była na wysokości.
Nie rozumiem pomysłu z divem na całość strony i obramowaniem dolnym, jak miałoby to wyglądać, czy mógłbyś rozwinąć?
php11
Cokolwiek to ma być (1px wysokości) może być w divie, który będzie się rozciągał na całą szerokość okna przeglądarki.

Inaczej Cię nie rozumiem. Link do strony?
witam_jest_pytanie
Cytat(php11 @ 11.02.2011, 21:32:27 ) *
Cokolwiek to ma być (1px wysokości) może być w divie, który będzie się rozciągał na całą szerokość okna przeglądarki.

Inaczej Cię nie rozumiem. Link do strony?

Strony jeszcze nie ma, może łatwiej, jak po prostu pokażę fragment samej grafiki:

http://img69.imageshack.us/img69/3297/asdasdasdcy.jpg

To nie ma mieć 1px wysokości samo w sobie, tylko chodziło mi o to, że chyba wystarczy 1px wysokości dla oznaczonych na czerwono fragmentów i miałoby to się rozciągać tak jak niebieski pasek pośrodku, który jest jednolity - a nie wiem jak to zrobić, żeby wzajemnie te dwa gradienty i środek sobie nie przeszkadzały.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.