xamrex
4.02.2011, 15:52:47
Witam,
Jest taka sprawa,
Chciałbym aby kopiowały/przesyłały mi się wiadomości e-mail z o2 na inne konto
Mam pocztę na o2 i jest tam możliwość przekierowania poczty (lecz nie ma możliwości zostawienia tych wiadomość na koncie).Czyli jeśli włączę opcję aby przekierować wiadomości na innego konto, to nie zostaną one na koncie o2.
Mogę użyć np. klienta pocztowego i tam zaznaczyć opcję Pozostaw kopię wiadomości na serwerze, lecz nie jest to super rozwiązanie.
Te rozwiązanie ma jedną podstawową wadę.
Załóżmy dostaję maila na o2.pl
Wchodzę przez ich stronę na swoje konto, czytam maila i go usuwam.
Następnie uruchamiam sobie klienta pocztowego i tam już maila nie dostanę (gdyż właśnie go przed chwilą usunąłem)
Reasumując chciałbym "narzędzie" które np. co 5 min sprawdza mi poczte (użyję do tego np. corna) i jeśli jest nowa wiadomość, to kupuje tę wiadomość (np. do pliku txt) lub przekierowuje na inny adres.
Kshyhoo
4.02.2011, 16:07:04
Załóż sobie konto na gmail.
jakub.drag
4.02.2011, 16:59:35
Wniosek: nie usuwaj wiadomości na o2.pl, zanim nie przeczytasz ich w klincie pocztowym.
benio101
4.02.2011, 17:54:12
Cytat(Kshyhoo @ 4.02.2011, 16:07:04 )

Załóż sobie konto na gmail.
Żeby Google gromadziło o nim osobiste, prywatne i intymne dane?
No, jeśli jest ekshibicjonistą, to proszę bardzo.
Mephistofeles
4.02.2011, 17:56:50
Dajcie spokój z tą prywatnością. W internecie i tak jej nie ma. Ja polecam Hotmaila, lubię go za integrację z całym Live.
benio101
4.02.2011, 18:00:10
Ja tam jestem za o2. Wiadomości z poszczególnych grup trafiają mi do poszczególnych folderów.
Np. Wiadomości od Allegro do folderu Allegro.
Kopie moich plików, np. praca -> dom, do folderu Moje pliki,
Wiadomości z Forum.PHP.pl do folderu fPHPpl itd.
Porządek i schludność, a przede wszystkim przejrzystość.
I aż 10GB danych.
Mephistofeles
4.02.2011, 18:03:37
Na każdym normalnym mailu tak zrobisz. Pojemność na Hotmailu jest nieograniczona, do tego 25 GB na załączniki (zintegrowane ze SkyDrive). Ale zakończmy tą dyskusję o wadach i zaletach, bo do niczego nas nie zaprowadzi.
benio101
4.02.2011, 18:08:14
Masz rację, Twój mail jest lepszy pod względem wielkości, choć ja się już przyzwyczaiłem do o2, a 10GB mi starcza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.