Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] aplikacja na facebooka
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gazelek
Potrzebuje zrobic sobie prosta aplikacje promujaca wlasna strone (nie wiem jeszcze dokladnie jak to ma wygladac, poki co chce sie wgryzc w API Facebooka) - chodzi o cos w stylu quizu, losowania cytatow itp. Problemow jest sporo - wiekszosc materialow w internecie dotyczy starej wersji API, a do nowej jest bardzo niewiele materialow, nie mowiac juz o tym, ze ledwie kilka traktuje o tworzeniu aplikacji...

Bardzo prosze o podrzucenie jakichs wartosciowych linkow - moga dotyczyc starszej wersji API, korzystanie z niej jest chyba niezalecane ale skoro do nowej brakuje materialow, to trzeba uzyc starej smile.gif
CuteOne
he? cały manual masz na stronie facebooka... a do uruchomienia nowego (do starego również) API wystarczy 10 linijek kodu + 5 linijek JS (opcjonalnie) aby coś wyświetlić na stronie
gazelek
Troche nieprezycyjnie sie wyrazilem. Chodzi mi o stworzenie aplikacji, jakich pelno na FB - quiz, losowanie cytatow, cos w stylu 'co twoj znajomy robi w nocy' (potrzebne pobieranie listy znajomych). Nie wiem czy dobrze rozumiem - aplikacje (np losowanie cytatow) robie sam (bez wsparcia facebook'owego API), a biblioteki dostarczanej przez FB uzywam tylko do komunikacji z Facebook'iem - wysylanie na tablice, pobieranie listy znajomych itp. Chodzilo mi o jakies przyklady wykorzystania API w celu zamieszczania i uzywania informacji z FB...
Fixus
Przykłady masz właśnie w API. Ostatnią aplikację na FB pisałem jakieś półtora roku temu i pamiętam, że już wtedy przy części metod były przykłady. Przede wszystkim zarejestruj apkę. wybierz czy ma być jako iframe czy ma być osadzona w pełni na FB (od wyboru zależy dostęp do niektórych metod) i sobie potestuj co i jak.

Zresztą pamiętam, że mieli tam środowisko testowe gdzie mogłeś wybierać metody z listy i zobacyzć jak działają - przykładowy output Ci dawali
Mephistofeles
Jeśli chcesz tylko zrobić takie quizy, to poszukaj na fejsie aplikacji App Builder i tym podobnych, można właśnie takie zrobić z szablonu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.