Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: htaccess dla Apache2 proszę o pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
majka111
Szukam osoby która w wolnej chwili napisze reguły htaccess pod Apache2 dla strony WWW do tej chwili miałem 1.3 i friendly URL teraz wszystko sie posypało bo zmienili na 2.0 i potrzebuje pomocy. Aha w ramach wdzięczności darmowy hosting z polskimi domenami

AHA moje stare dane winksmiley.jpg

Cytat
RewriteEngine On
RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-k([0-9]+)\.html$ index.php?a=kat&id=$2 [L]
RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-p([0-9]+)(-([0-9]+))*\.html$ index.php?a=pod&id=$2&min=$4 [L]
RewriteRule ^([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-s([0-9]+)\.html$ index.php?a=szcz&id=$2 [L]
RewriteRule ^search-(.+)-([0-9]+).html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]
RewriteRule ^inf\.html$ index.php?a=inf [L]
RewriteRule ^google([[:alnum:]]+)\.html$ index.php [L]
RewriteRule ^tag-([-_!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)-([0-9]+)\.html$ index.php?a=search&szukaj=$1&min=$2 [L]
wookieb
Posypało tzn?
majka111
wogóle nie przyjmuje do wiadomości że ma jakiś htaccess i nie robi przekierowań na przyjazne urle
wookieb
Wstaw na końcu jakieś losowe znaki do .htaccess
Wejdź na stronę, jeżeli wywali bląd 500 tzn, że htaccess działa
Jeżeli nie tzn, że .htaccess nie jest interpretowany i zgłaszasz im to do naprawy.
majka111
htaccess na 100% działa bo mam przekierowania na strony błędów

rewrite też mam na serwerze na 100% tylko na nowym apache te wypociny co mam wyżej nie robią

nie robią mi przyjazne URL a jak zobaczyłęm nowy htaccess z innego cmsa to mnie troche przeraziło i nie wiem co zmieniac co robic

może jeszcze raz od początku smile.gif

htaccess działa przekierowuje mi na strony błedów

rewrite jest na serwerze

podane powyżej reguły działały do dnia xxx

administrator zmienił apache i reguły nie działają mówił że muszą być komendy na apache 2

ja sie na tym nie znam wiec proszę o pomoc

smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.