kod php:
<div id="files_edit"><table > </table><br><br><br><br><br><br><br><br><br> <table> <tr><td><a href="#" class="form" id="click">Zmień nazwę</a> <div id="formularze"> Zmień nazwę zdjęcia<br/> <input type="submit" name="submit" value="Zmień nazwę" class="apply"/> </form <p><a href="#" id="close">Close</a></p> </div></td></tr> <tr><td><a href="#" class="form1" id="click">Zmień kolejność</a> <div id="formularze1"> <br/> <?php $file_count = $this->db->query("SELECT COUNT(*) AS ile FROM " . $this->db->dbprefix . "file WHERE id_strony = '$id_strony' and id_album = '$id_album'"); $ile = $file_count->num_rows(); ?> <select name="new_order"> <?php for($i=1; $i<=$ile; $i++){ } ?> </select> <input type="submit" name="submit" value="Zmień kolejność" class="apply"/> </form> <p><a href="#" id="close">Close</a></p> </div></td></tr> <tr><td><a href="<?php echo base_url().'file_delete/'.$id.'/'.$id_strony;?>">Usuń zdjęcie</a></td></tr> </table> </div>
jest to widok ładowany z petli foreach wyświetlający galerię
kod js:
document).ready(function(){ $('#formularze').hide(); $('a.form').click(function(){ $('#formularze').show('slow'); }); $('a#close').click(function(){ $('#formularze').hide('slow'); }) }); $(document).ready(function(){ $('#formularze1').hide(); $('a.form1').click(function(){ $('#formularze1').show('slow'); }); $('a#close').click(function(){ $('#formularze1').hide('slow'); }) }); $(document).ready(function(){ $('#formularze2').hide(); $('a.form2').click(function(){ $('#formularze2').show('slow'); }); $('a#close').click(function(){ $('#formularze2').hide('slow'); }) });
Problem pojawia się gdy w galerii mam więcej niż jedno zdjęcie, wtedy pojawiają się divy o tych samych id i class co sprawia że "ukryte divy" są rozwinięte. Jak mogę ustawić w js te parametry tak aby wszystkie divy były zwinięte i dopiero po kliknięciu w dany link się pojawiały.
Rozumiem że chodzi o unikatowość class i id (jeśli nie to proszę o pomoc w zrozumieniu), więc do nazwy wartości class i id mogę dopisać id danego zdjęcia tylko w tym wypadku nie wiem jak to przekazać do js ponieważ id zdjęcia będą się zmieniały.
Proszę o pomoc.
ps. Js korzysta z jquery