Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: htaccess wordpressa i przekierowanie na podkatalog
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
onlyX
Witam!

Mam na jednym serwerze dwie witryny: WP w katalogu głównym i drugą w podkatalogu.
Do tej drugiej powinna kierować osobna domena, jednak problem polega na tym, że obie domeny są u różnych dostawców, dlatego najlepiej użyć do przekierowania htaccessa.
I tu czas na moje pytanie: Co dodać do reguł htaccessa z WordPressa, żeby użytkownicy wchodzący na serwer z domeny np. domena.pl byli przekierowywani na /podkatalog/ i żeby nie kolidowało to z samym WP?

Mam nadzieję, że wystarczająco jasno opisałem o co mi chodzi. Najlepiej byłoby przetransferować jedną z domen, ale wiecie jak się współpracuje z klientami tongue.gif
erix
Cytat
I tu czas na moje pytanie: Co dodać do reguł htaccessa z WordPressa, żeby użytkownicy wchodzący na serwer z domeny np. domena.pl byli przekierowywani na /podkatalog/ i żeby nie kolidowało to z samym WP?

Przed zawartością regułek z WP daj sprawdzanie REQUEST_URI przez RewriteCond, a przekierowanie, to już bajka.
onlyX
Chodzi mi o to, żeby same przekierowanie było dla użytkownika niewidoczne.
erix
Zaraz, przekierowanie, czy maskowanie?
onlyX
Przyłapałeś mnie, chodziło o maskowanie. smile.gif
erix
No to robisz tak, jak napisałem. winksmiley.jpg

Tylko całość przed regułkami Wordpressa (oczywiście prócz RewriteEngine on; to musi być na samym początku).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.