Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Integracja kasy fiskalnej z aplikacja php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lonas
Witam - próbuje rozeznać temat, może koledzy mi pomogą - w jaki sposób moge zintegrowac aplikacje php (system obslugi sprzedazy) z kasa fiskalna? - ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Wszelki uwagi będą pomocne :-) z góry dziekuje i pozdrawiam
erix
Z tego, co wiem, to niektóre z nich udostępniają API przez kontrolkę ActiveX.

Ale co kasa/urządzenie tego typu, to inne sterowniki/API, więc niewiele się da powiedzieć na podstawie tak lakonicznej informacji.
mrok
Słyszałem kiedyś o takim rozwiązaniu:
- aplikacja php zapisuje informacje na temat sprzedaży w jakimś folderze na serwerze
- aplikacja odpalona na desktopie koło kasy fiskalnej łączyła się z serwerem przez ftp co 15sek i sprawdzała czy są jakieś nowe dane do wydruku (ta aplikacja została napisana w C++, aczkolwiek język to tylko narzędzie).

w powyższym przykładzie ta druga aplikacja mogłaby korzystać z jakiegoś web-service udostępnianego przez php
Lonas
Dziekuje za pomoc - dokladnie chodzi o kase posnet bingo
erix
No, to musisz napisać aplikację będącą pośrednikiem między PHP a portem szeregowym.

Możesz jeszcze próbować się pobawić PECL-em do PHP do komunikacji: http://www.easyvitools.com/phpserial/index.html

Ale to tylko pod Windows działa.
Lonas
Akurat to że windows nie stanowi problemu - dziekuje za uwagi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.