Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Greybox] Obraz nie wyświetla się pod FF, Chrome i Safari
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
t3st3r
Zrobiłem na stronie galerie na greybox (wersja 5.54 [najnowsza]) i nie działa mi na przeglądarkach chrome, firefox i safari, na IE oraz operze jest wszystko ok. Na 100% mam wszystko dobrze ustawione bo nawet w examples na stronie projektu nie chce działać. Na FF i Safari pokazuje się białe tło, a na chrome cały czas wyświetla się "loading".
kreciko
1. Wróżąć z fusów myślę, że powinieneś wyłączyć cache w operze, wtedy i w niej nie będzie się wyświetlał obrazek. W IE nie wiem czy istnieje taka opcja. Spróbuj zresetować apacha. Jeżeli problem będzie się powtarzał wklej kod.
t3st3r
Pamięć cache mam wyłączoną w operze i jakoś działa, z apatcha nie korzystam. Na stronie projektu i w przykładzie w pobranej paczce także nie działa, więc nie widzę potrzeby wklejania własnego kodu.
kreciko
Widocznie masz problem w konfiguracji własnego serwera. Jeżeli nie korzystasz z apatcha, to z czego IIS?
t3st3r
Nie korzystam z żadnego serwera, mam zwykłą stronę xhtml/css i odpalam normalnie z pliku *.html, ale próbowałem też odpalić pod xampp.
Sam już nie wiem, lepiej skorzystam z innego skryptu bo ten co rusz zachowuje się inaczej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.