Witam
potrzebuję dobrać się do schowka systemowego w firefoxie,
tworzę edytor wysiwig podobny do tinymce, jednak o troche innym zastosowaniu, potrzebuję przechwycić wklejany tekst przed wklejeniem, aby najpierw przesłać go ajaxem do php, gdzie go oczyszczę, następnie wkleić w odpowiednie miejsce.
jedyne co wymyśliłem to po wywołaniu 'onpaste', czyli po wklejeniu przez użytkownika,
pobieram zawartość całego okienka edycyjnego (czyli iframe), takie rozwiązanie mi nie odpowiada, ponieważ do tego edytora ludzie będą wklejać duże dokumenty z worda, co zwiesza edytor,
jeśli mógłbym najpierw przesłać taki wklejony tekst do php gdzie go wyczyszczę zbędne formatowanie, to edytor by się nie zwieszał,
czyli w skrócie, mam przykładowo podobny edytorek
http://tinymce.moxiecode.com/examples/full.php
klikam kursorem w niego, potem CTRL+V, i zawartość schowka zamiast wklejać się do edytora jest przypisywana do zmiennej.
interesują mnie wszystkie rozwiązania, wiem że javascript nie da się tego zrobić, a może flashem, javą?
a może można napisać specjalny plugin do firefoxa?
płatne oferty pomocy rozwiązania tego problemu też mnie interesują, byle by działały, (proszę moderatorów o nie przenoszenie tego przypadkiem do działu ofert)