Mam problem ze skryptem a dokładnie z trzecim selctem.
Gdy wybieram markę jest ok. wyświetla mi wszystkie marki z mojej bazy danych.
Wybieram Audi to wyświetla mi wszystkie modele Audi z mojej bazy danych aleeeee
rok produkcji niezależnie od tego czy zostawię na Audi czy zmienię na inna markę wyświetla
rok produkcji tylko ostatniego modelu danej Marki.
Poniżej jest ten skrypt. Proszę o jakieś rady jak to zmienić żeby było Ok.
<? //---polaczenie z baza danych //---zapytanie o marki $marki = mysql_query("SELECT DISTINCT(marka) FROM szyba_czolowa ORDER BY ISNULL(marka), marka ASC;"); //--w petli marki dodawane sa do tablicy $tmarki for ($i=0;$i<mysql_num_rows($marki);$i++) { $tmarki[]=$marka[0]; //--na podstawie marki pobierane sa modele tej marki i tez w petli dodawane sa do tablicy dwuwymiarowej for ($j=0;$j<mysql_num_rows($wynik);$j++){ $tmodele[$i][$j] = $model[0]; } //--na podstawie modelu pobierane sa roczniki wybranego modelu i tez w petli dodawane sa do tablicy dwuwymiarowej $wynik2 = mysql_query("SELECT DISTINCT(rok_produkcji) FROM szyba_czolowa WHERE model='$model[0]';"); for ($j=0;$j<mysql_num_rows($wynik2);$j++) { $trok_produkcji[$i][$j] = $rok_produkcji[0]; } } //--formularz i pole 1 listy echo '<form name="form1" action="szybyczolowe.php" method="get"> <table> <tr><td width="20">Marka:</td><td> <select name="marka" onChange="zmien(this.options.selectedIndex)" style="width:150px;" >'; //--formularz i pole 2 listy echo '</select></td></tr> <tr><td>Model:</td><td><select name="model">style="width:150px;"></select></select></td></tr> <tr><td>Rok_produkcji:</td><td><select name="rok_produkcji" style="width:150px;"></select></td></tr> <tr><td colspan="2"><input type="submit" value="Znajdź szybę czołową" /></td></tr> </table> </form>'; //--przepisanie danych z bazy do pol select option echo ' <script language="javascript" type="text/javascript" <!-- function pokaz() { l2=document.form1.model; l3=document.form1.rok_produkcji; alert(l2.options[l2.selectedIndex].value); alert(l3.options[l3.selectedIndex].value); } function zmien(wybor) { l2=document.form1.model; for (i=l2.options.length;i>=0;i--) l2.options[i]=null; for (i=0;i<opcje[wybor].length;i++) l2.options[i]=new Option(opcje[wybor][i].value,opcje[wybor][i].text); l3=document.form1.rok_produkcji; for (i=l3.options.length;i>=0;i--) l3.options[i]=null; for (i=0;i<opcje2[wybor].length;i++) l3.options[i]=new Option(opcje2[wybor][i].value,opcje2[wybor][i].text); } ile_marka=document.form1.marka.options.length; opcje=new Array(ile_marka) for (i=0;i<ile_marka;i++) opcje[i]=new Array(); ile_model=document.form1.marka.options.length; opcje2=new Array(ile_model) for (i=0;i<ile_model;i++) opcje2[i]=new Array(); '; for ($i=0;$i<count($tmodele);$i++) { for ($j=0;$j<count($tmodele[$i]);$j++) { } } for ($i=0;$i<count($trok_produkcji);$i++) { for ($j=0;$j<count($trok_produkcji[$i]);$j++) { } } echo 'zmien(0); // --> </script>'; ?>