kubek15
11.05.2010, 14:31:32
Witam
Postanowiłem kupic domenę i serwer i znalazłem dwie firmy któr emi najbardziej odpowiedają
Co moglibyście mi polecić Serwer + domena w WEBD czy w ovh?
W ovh serwer jest droższy bo w webd ja bym brał ten za 70zł na rok bo spokojnie mi wystarczy. A jak jest z pomoca w razie awari i jak działają serwery wolno? szybko? Jak traktuja klijenta ? Proszę o wasze zdanie na ten temat , a najlepiej jak ktos miał lub ma obecnie tam hosting niech wypowie sie na ten temat, to będa bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
qqwwq
11.05.2010, 17:51:12
WEBD nie znam, ale z ovh korzystałem kupę czasu, serwery mają dobre, szkoda tylko że zablokowali port 80, przez co musiałem szukać innego hostingu. Po długich poszukiwaniach znalazłem lh.pl, tanio, profesjonalnie, serwery dobre, pingi niskie mimo że serwery w Niemczech, jedynym minusem może być ich autorski panel administracyjny, który zawiera podstawowe opcje ( ale mają też 1 czy 2 tygodnie darmowego testu, więc polecam spróbować ). No i w związku z czym, ja polecam na serwer lh.pl, a domeny w ovh ( bo chyba taniej nigdzie nie ma ).
kubek15
11.05.2010, 21:00:08
dzieki za wypowiedz. Sprawdze to lh.pl
teleimpact@
19.05.2010, 10:33:22
Polecam OVH, szybkie i niezawodne serwery. I support który pomoże w każdym przypadku.
A jeśli mogę polecić coś innego, to bardzo fajnie sprawują się serwery na HEKKO oraz Polserwer. Pamiętam że najlepsze serwery z jakich korzystałem ma NETEASY.pl