Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opinie na temat hostingu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
lobopol
Jestem w trakcie poszukiwania taniego hostingu i domeny, o ile domenę najpewniej zakupie na ovh (niski koszt przedłużenia), o tyle z hostingiem mam problem. Od razu nadmienię, że serwer ma hostować dość prostą stronę (można powiedzieć cv bo portfolio to za dużo powiedziane tongue.gif). Zastanawiają mnie aktualnie serwery od linuxpl.com konkretnie ta oferta:
http://linuxpl.com/index.php?id=hosting&k=w1gb
i ovh:
http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/hosting...rafic_500gb.xml

Natrafiłem na allegro na:
http://www.allegro.pl/item1020597604_hosti...rok_gratis.html
i na oko wygląda bardzo interesująco, czy ktoś miał jakąś styczność z tym człowiekiem? Widzę, że ma sporo sprzedanych tego hostingu i dużo pozytywów, warto spróbować za tę paręnaście złotych?
blooregard
Cytat
i na oko wygląda bardzo interesująco, czy ktoś miał jakąś styczność z tym człowiekiem? Widzę, że ma sporo sprzedanych tego hostingu i dużo pozytywów, warto spróbować za tę paręnaście złotych?

Cytat
Kontakt:

xxxx@wp.pl

Poczte staram sie odbierac co 2 co 3 godz.

To ma byc poważna oferta hostingowa?
Ale jeśli lubisz ryzyko...
lobopol
No wiem, dlatego chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już może korzystał smile.gif, bo cena jest śmiesznie niska.
krzysztof_kf
Cytat(lobopol @ 5.05.2010, 22:27:52 ) *
Jestem w trakcie poszukiwania taniego hostingu i domeny, o ile domenę najpewniej zakupie na ovh (niski koszt przedłużenia), o tyle z hostingiem mam problem. Od razu nadmienię, że serwer ma hostować dość prostą stronę (można powiedzieć cv bo portfolio to za dużo powiedziane tongue.gif). Zastanawiają mnie aktualnie serwery od linuxpl.com konkretnie ta oferta:
http://linuxpl.com/index.php?id=hosting&k=w1gb

Nie słyszałem o tym hostingu więc się nie wypowiadam

OVH jak najbardziej na TAK exclamation.gif! sam korzystam z usług tej firmy i jestem zadowolony przede wszystkim dobry support i bez awaryjność .

Natrafiłem na allegro na:
http://www.allegro.pl/item1020597604_hosti...rok_gratis.html

Tutaj podejdę trochę z humorem czy jakaś firma sprzedaję po przez witryny aukcyjne swoje usługi hostingowe jeśli tak to jakość usług jest bardzo słaba na dodatek pewnie posiadają swoją nibyserwerownie w garażu hmmm... obym się mylił .
Danielcom
OVH, mam tutaj kilka stron i nigdy nie miałem większych problemów. Jedyna wada to taka, że masz tylko jedną bazę SQL. Dla mnie to było mało przeszedłem na home.pl Tutaj za to nie można ustawić wielkości pliku dla usera (ograniczenie wielkości kont ftp).
blooregard
Cytat
bo cena jest śmiesznie niska.

Dla mnie osobiście jest to akurat argument PRZECIW skorzystaniu.

Też mam hosting w OVH, jak ~Danielcom, i od momentu zakupienia usługi (luty 2009) nie miałem absolutnie żadnego problemu z niczym.
lobopol
A co do ovh ktoś mógłby powiedzieć więcej np. jak z czasem procesora na serwerze wirtualnym?
Nh2003
W OVH jest fajnie ale jezeli nie dba sie o backupy we wlasnym zakresie to w razie awarii mozna jedynie isc w kat plakac, sami z siebie nie tworza/udostepniaja backupow (przynajmniej na linii kimsufi). W zamian za to daja 250gb serwer ftp na ktory mozna wrzucac backupy + opjca w ich panelu. Ogolnie raz mialem awarie dysku ale w przeciagu 12h dedyk stal na nogach (awaria w godzinach nocnych).
lobopol
To ja mam jeszcze kilka pytań odnośnie ovh:
-czy serwer wirtualny jest na jedną osobę czy na jednym może być wiele osób i każda ma przydzielone miejsce (zapewne druga opcja)
-Mamy dostęp do mysql czy postgre?
-widzę, że biorąc serwer wirtualny od ovh dostaje też jedną domenę jak wyglądają ceny jej przedłużenia, czy tak jakbym brał domenę oddzielnie, po roku jakbym nie chciał przedłużać hostingu a domenę to jakby to wyglądało i czy przedłużając sam hosting przedłużyłbym automatycznie domenę. Bo tego niestety nigdzie nie widzę na ich stronie.

jedną wadę niestety widzę i to sporą mała baza danych smile.gif
krzysztof_kf
Najlepiej zapoznaj się bezpośrednio z dostawcą hostingu Przewodnik wiesz nie ma sensu się powtarzać tam masz wszystko szczegółowo opisane .
kapuch
ja polecam linuxpl.com, bezawaryjsnosc, 24 godzinny support (gg, czat, tel, mail), mozna sie z nimi dogadac winksmiley.jpg
Ja tam mam swoj serwer od 2 lat i ani jednej przerwy nie wylapalem, jedyne do czego moglbym sie przyczepic to panel konfiguracji, jakos zawsze wolalem cPanel, ale procz tego ze ten panel brzydko wyglada i moim zdaniem jest niedopracowany (wizualnie), to opcje jakie nam udostepnia, sa w pelni profesjonalne.
pedro84
Cytat
No wiem, dlatego chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już może korzystał smile.gif, bo cena jest śmiesznie niska.

Cena jest śmieszna co najwyżej.

Linuxpl.com? Wiele negatywnych ofert, min. na WHT. OVH.pl raczej dobre. Korzystałem trzy lata temu o ile dobrze pamiętam, ale opinii nie mogę wydać, po prostu nie pamiętam.

Cytat
-czy serwer wirtualny jest na jedną osobę czy na jednym może być wiele osób i każda ma przydzielone miejsce (zapewne druga opcja)

No oczywiście, że wiele osób.

Cytat
-Mamy dostęp do mysql czy postgre?

MySQL to raczej standard dziś, co do PostgreSQL to zależy od dostawcy

Cytat
-widzę, że biorąc serwer wirtualny od ovh dostaje też jedną domenę jak wyglądają ceny jej przedłużenia,

Szukaj na ich stronie, pytaj supportu.
CapaciousCore
Nie znalazlem watku na forum zwiazanego z LinuxPL jednak widze, ze tutaj jest omawiany. Przepraszam za odswiezenie tematu jednak mysle, ze warto.

Opinia, ktora mnie ruszyla http://kubofonista.net/o-tym-jak-linuxpl-com-mnie-zalatwil

http://www.wykop.pl/link/579049/bug-panelu...ta-linuxpl-com/
http://www.youtube.com/watch?v=5vKK5B6s3Yc

Ogolnie hosting spoko bez padow (s60) jednak support mnie zdziwil. Osobiscie prawie z nimi nie mialem problemow.
Ulysess
mam hosting na linuxpl > oferta W2GB.
serwer od czasu do czasu nie działają (średnio co 2 tyg) na okres max 1h to jest minusem..
ale plus jest taki że:
zadania cron można stosunkowo często ustawiać , na ovh co 1h(kiedyś tak miałem i tak było , nie wiem jak teraz)
backup są robione raz w tygodniu + można samemu robić.
co do kontaktu jest ok , przynajmniej przez gg smile.gif
szybki bill
1 and 1 thumbsdownsmileyanim.gif
dlaczego?
brak obsługi crona w podstawowych pakietach
panel admina złoooo
support który nie pomaga
dziwne zasady dla backupów i archiwizowania danych klientów
niedobrze...
Zyx
Co do Linuxpl.com również mogę go polecić. Wprawdzie parametry odnośnie transferu/pojemności są nieco gorsze, niż w analogicznych pakietach u konkurencji, ale jakichś specjalnych problemów z działaniem nie zauważyłem. Dodatkowym plusem jest porządna lista usług, a jeśli czegoś brakuje, to idzie bez większych trudności załatwić to u administratorów. Jakby się ktoś uparł, to pewnie by mu nawet PHP 5.4-dev doinstalowali, zważywszy, że swego czasu do wyboru była opcja PHP 6-dev smile.gif. Do tego w ofercie są bazy PostgreSQL.
kot
Ja również mogę szczerze polecić OVH. Korzystam z ich usług pare ładnych lat, stosunkowo szybki kontakt i praktycznie zero awarii (w moim przypadku).

@chyba się pośpieszyłem, właśnie jest jakaś awaria z mysql, nie można się połączyć. Mam nadzieję, że krótka ta przerwa.
yetix4
Ja polecam linuxpl.com korzystam już prawie rok i zdarzyły się może z trzy crashe, szybki support , ogólnie nie mam zastrzeżeń z pewnością przedłużę na kolejny rok. Korzystam z oferty W2GB. Pozdrawiam.
pedro84
Goście z KnownHost są fajni. Co prawda głównie bazują na dedykacj i VPSach, ale jakiś shared też mają. Minusem jest lokalizacja, tylko TX albo CA.
szybki bill
to żeby nie było, że jestem malkontentem tez cos polecę home.pl
BOK działa 24h na 7 dni w tygodniu i to wszystkimi kanałami, nie ma ograniczenia w subdomenach, ilości skrzynek na koncie, liczbie domen zewnętrznych, kont na ftp no i kupony GA biggrin.gif
chris1
A ja domeny i hosting trzymam w hostit.pl.
Na przestrzeni kilku lat nie spotkała mnie żadna przykra niespodzianka i często wprowadzają jakieś promocje na swoje usługi.
Serwery mają tanie od 80 złotych /rok i do tego domena za darmo.

Ostatnio też wprowadzili promocję na rejestrację domen na 2 lata. I dla przykładu rejestracja domeny .pl na dwa lata wyniesie Cie 30 złotych, bez potrzeby jej przedłużania. Z innymi pe-elkami jest podobnie regionalne i funkcjonalne też bardziej się opłaca kupować na 2 alta z góry niż rok rocznie przedłużać.
szybki bill
w home też mnóstwo promocji. Pamiętam że jak brałem to duzo tego było, ale sobie wybrałem to co najbardziej optymalne. Zniżka na pozycjonowanie jest spoko i adwordsy. Marketing ważna rzecz ;0
thek
To zobacz ceny PO zakończeniu promocji i to jak serwery chodzą. Home.pl to ściema wielka i syf. Więcej problemów niż konieczne. Jeśli coś się wywali to prędzej znajdziesz odpowiedź na forach niż dowiesz się czegoś od ich pomocy. Jeśli masz tam konto to jedyna dobra rada jaką można dać - zmieniaj hosting tak szybko jak to możliwe smile.gif
marionetka00
no też mam home.pl i jest ok. Nie ma problemu z supportem, poczta bez ograniczeń i nic nie pada w najmniej odpowiednim momencie.
thek
Nie pada powiadasz? Ja miałem inne doświadczenia i wiele osób tu piszacych odradza home.pl za każdym razem. Gdy Ci serwisy bedą wisieć po godzinę lub dłużej dziennie na error 50X to pogadamy szczerzej wink.gif

Support nieraz nie wie co się dzieje, a tłumaczenia biorą z kosmosu i wciskają język techniczny klientom bo wiedzą, że wielu to laicy ściągnięci promocjami i zalewem takiego słownictwa sprawią, że klient odejdzie z kwitkiem jeszcze głupszy niż przyszedł.

Ograniczenia są, ale tak ustawione do bani, że znajdzie się idiota który zacznie z tego korzystać i serwisy wszystkich userów na tej maszynie nagle padają jak muchy. Przykład? Ktoś sobie zechciał puścić natywną funkcją mail() newsletter do 10000 userów smile.gif Znajdzie się kilku takich debili i maszyna zdycha a w rozmowie telefonicznej Ci powiedzą jeszcze że to Twoja wina i "niezoptymalizowanych zapytań do bazy" biggrin.gif To jest własnie magia home.pl gdzie winny jest najczęściej ktoś inny, ale wmówią to Tobie wink.gif
Hpsi
Miałem kontakt z pierwszymi dwoma co podałeś linuxpl - bardzo sobie ceniłem support nie było nigdy problemów - nawet kiedyś miałęm problem z smartami (formatownie dat) i nie mogliśmy dojść o co chodzi (na nazwie mi chodziło a na ich serwerze nie), chłopaki z tego hostingu przesiedzieli swoje "godziny" nad tym problem i odkryli co było nie tak( mieli pozwolenie na grzebanie w kodzie ktory usmieciłęm odemnie).
z ovh ... jakoś za nimi nie przepadłem
co do homa -> home.pl jest do mnie jak skunks , może ładnie wygląda ale śmierdzi tongue.gif - nie polecam
thek
Wiesz jak ja z home.pl ograniczyłem rozmowy? Wyślijcie slowlogi i parę innych plików to sam znajdę przyczynę wink.gif Najgorzej gdy jesteś na hostingu, który wrzuca soft firm trzecich. Na az.pl tak jest. Walnęli jakieś oprogramowanie "zabezpieczające" i radośni, a tu się okazuje nagle, że dziadostwo blokuje nawet poprawne żądania z formularzy, które przekraczają 5kB tekstu wink.gif Zapomnijcie o napisaniu artykułu krótkiego bo Ci serwer zaczyna sypać: "Error... Method GET not implemented" biggrin.gif
Hpsi
thek, teraz normlanie uradowałeś mnie tym co napisałeś. A chciałem kupić teraz 2 konta na az.pl smile.gif
thek
Jest możliwość zdjęcia tego, ale musisz do nich pisać, że to i to konto pod taką i taką domeną zachowuje się tak i tak i chcesz by te zabezpieczenie wyłączyli. Niestety dla każdej domeny z osobna musza to robić i nie ma możliwości dla całego konta, więc musisz podać wszystkie domeny, które na az masz a chcesz by były odblokowane. Inna sprawa, że AZ na hosting się nadaje tak samo jak home.pl czy nazwa.pl wink.gif Swoją drogą w firmie tej ostatniej coraz gorzej. Kasę ma, a sępi na pracownikach coraz bardziej. Z tego co wiem od znajomego, w ciągu tego roku zrezygnuje lub już zrezygnowało z pracy tylu programistów Javy, że przez kilka ostatnich lat w sumie tyle nie odeszło.
Hpsi
Odnośnie home. Mam sobie stronke na tym serwerze - nic wielkiego CRM mały: i co dostałem włąsnie: 503 Service Unavailable .... gdy pierwszy raz dzis się do niego logowałem tongue.gif bo miałem coś zminić)
@thek - to wlasnie boli ostanio ze swieca szukac firmy ktora nie sepi na pracownikach i maja dobry support :/

odnosnie netartu . powiem Ci ze akurat z nimi ogolnie mam dobry kontakt. Pamietam jedynie wojne jak chciałem przejsc z php 4.3.x na php 5.1 i mi wmawiali ze to jest niebezpieczne i jeszcze niesprawdzone ;p
pedro84
Cytat(Hpsi+ @ 28.06.2011, 09:49:21 ) *
Odnośnie home. Mam sobie stronke na tym serwerze - nic wielkiego CRM mały: i co dostałem włąsnie: 503 Service Unavailable .... gdy pierwszy raz dzis się do niego logowałem tongue.gif bo miałem coś zminić)
@thek - to wlasnie boli ostanio ze swieca szukac firmy ktora nie sepi na pracownikach i maja dobry support :/

odnosnie netartu . powiem Ci ze akurat z nimi ogolnie mam dobry kontakt. Pamietam jedynie wojne jak chciałem przejsc z php 4.3.x na php 5.1 i mi wmawiali ze to jest niebezpieczne i jeszcze niesprawdzone ;p

Prohost jest b. dobry jeśli o shared chodzi (Mzone też mógłbym polecic z czystym sumieniem).
thek
Póki co prohost też mogę polecać. Jak na razie nie miałem jakichś problemów poza czasem drobnymi awariami lub konserwacją, ale o tym ostatnim akurat informują wcześniej, a w razie awarii jest jakaś forma poinformowania, że coś nawaliło i zajmuja się tym. No i jak na razie kontakt kapitalny. Kumpel sprawdził kiedyś przypadkiem... Nawet o 2 w nocy masz odpowiedź bardzo szybko.

home.pl i 503... Przyzwyczajaj się do tego, że w godzinach szczytu ( tj. między 10 a 18 ) będziesz miał częęęęęęęęęęęęsto-gęęęęęęęęęęęsto 503 na ekranie. Syf a nie hosting.
szybki bill
nie odczułem żeby w home były częste awarie. Ok w godzinach szczytu, ale nie nazwałbym tego często gęsto..
thek
No tak... Bo wiszenie przez około godzinę dziennie na 503 to nie jest czesto? wink.gif Na prohoście przez cały rok wisiałem w sumie góra 30 minut kilkoma serwisami biggrin.gif
Hpsi
@thek: ja osobiscie ngidy w zyciu homa nie kupie (jak jeszcze czasem dostawalem pozytwne opinie o nim) tak teraz po tym jak w pracy mam doczyenia z 5 serwerami na homie to mnie **** strzela.
prohost maja ciekawa ofertę - zainteresuje się napewno. Ogolnie nie przepadam za pytaniem o takie rzeczy jak jaki serwer polecacie tongue.gif bo wiadomo jak marketing szeptany dziala, ale raczej Ciebie thek o to nie posadzam biggrin.gif
thek
Wiesz... W firmie serwisy wiszą na różnych hostingach... Obecnie większość wisi na 2 głównych: prohost i statnet. Zaplecza na home, az, nazwa. I w zasadzie problemy są tylko z zapleczami wink.gif
pedro84
Cytat(thek @ 28.06.2011, 22:56:59 ) *
Wiesz... W firmie serwisy wiszą na różnych hostingach... Obecnie większość wisi na 2 głównych: prohost i statnet. Zaplecza na home, az, nazwa. I w zasadzie problemy są tylko z zapleczami wink.gif

Prohost jest super. Mieliśmy tam kilka przed przenosinami do US, ale na chwilę obecną po prostu tam targetujemy.

A jak oceniłbyś statnet?
yevaud
ja siedze z vps'ami na webangel.ie
przez ostatnie 3 lata mialem chyba lacznie ok 1-2h offline i to w godzinach nocnych, dodatkowo wczesniej mnie o tym uprzedzono snitch.gif
za to panel adm jest wyjatkowo paskudny smile.gif
thek
Na statnet nie mam póki co powodów by narzekać. To nie jest w sumie shared i dlatego "bawić się" można. Na chwilę obecną stoją tam 3 większe serwisy i ciut mniejsze zaplecze jednego z nich. Ogólnie najmocniej obciążający serwis ma według GA wejść 2500-5000/dobę, ale panele po zalogowaniu ostro dają z AJAXem, więc procek dużo pracuje. Ale w razie pytań czy problemów z reguły mieliśmy po chwili odpowiedź. Chcieliśmy na szybko najnowszą wersję php - mail i po chwili był już dla nas dostępny, a my nie musieliśmy sie bawić w majstrowanie samemu. Ogólnie techsupport daje radę.
wookieb
A ja z innej beczki.
http://www.ovh.pl/pomoc/dokumenty/ogolne_w...edykowanego.pdf Punkt 12.8
Jak wam się to podoba? Macie usługę, wiele serwerów i nagle hosting nie przedłuża umowy... Spotkaliście się z czymś takim? Czy nie jest to sprawa dla UOKiK?
Hpsi
@wookieb - nie spotkałęm się z czymś takim chyba ze użytkownik łamał regulamin ;p

Co do VPS'ow opłaca się je kupować na polskim rynku ?

I jeszcze jedno pytanie. Waszym zdaniem najlepsze serwery na zaplecza (generujące dość sporo danych - nastawione głównie na wyszukiwaki) - potrzebuje: by serwerer na to miał dużą pojemność sql, niezly transfer, i był stabilny - nie koniecznie musi być to firma polska
wookieb
Cytat(Hpsi+ @ 29.06.2011, 09:34:12 ) *
@wookieb - nie spotkałęm się z czymś takim chyba ze użytkownik łamał regulamin ;p

No to są inne zapisy w regulaminie.
Ale dlaczego mogą sobie nie przedłużać umowy TAK O. Dlaczego? Czy jest to zgodne z prawem?
Hpsi
@wookieb, powiem Ci szczeże ze jeśli mają to w regulaminie to na 100% z prawnikiem było to skonsultowane więc musi być legalne, choć takie cos ssie na maksa.
wookieb
To, że jest konsultowane z prawnikiem jeszcze nic nie daje. Już była taka sytuacje, że operatorzy sieci komórkowych stosowali niedozwolone zapisy w umowach za dostali porządnego "łupnia" od UOKiK.
Ale porozmawiałem z ludźmi i wychodzi na to, że jest ok.
Moga NIE PRZEDŁUŻYĆ umowy. To takie zabezpieczenie na upierdliwych klientów, ale moim zdaniem i tak daje duże pole manewru. Co jeżeli masz masę serwerów i nagle BUM, nie przedłużamy. Ile jest czasu na przeniesienie danych? Straszny zonk.
luckyps
Poniekąd to jest tak jak z umową o pracę na czas określony... umowa wygasa, nie przedłużają po prostu, nikt nie musi podawać przyczyny...
wookieb
Wiem, rozumiem. Zapewne i tak robimy z igły widły, ponieważ zapewne korzystają z tego zapisu niezwykle rzadko, ale niebezpieczeństwo pozostaje.
Hpsi
Z innej paki odnośnie home.pl

Napisałem do nich maila z prośba o wyjaśnienie dlaczego na moim serwerze (gdzie jest jeden crm wink.gif ) wywala mi error 503
w odpowiedzi dostałem całą regułkę nie chce całej kopiwać bo raczej nie ma sensu ale kawałek wkleje:

Cytat
(...)
W wypadku gdy tworzycie Panstwo serwis z ktorego w bardzo krotkim czasie korzysta bardzo wielu uzytkownikow, prosze zwrocic uwage na nastepujace techniki:

1. Tam gdzie jest to mozliwe prosze stosowac content statyczny,
(...)
8. Zadania 'porzadkowe' najlepiej wykonywac w cronie w godzinach nocnych.

Proponuje zatem przeanalizowac skrypty pod katem powyzszych uwag.

Dodam, ze z naszej strony mozemy przeanalizowac obciazenie Panstwa serwera - jesli sa Panstwo zainteresowani, prosze o wiadomosc zwrotna.
(..)

To moja odpowiedz
Cytat
Witam serdecznie,
w takim razie proszę o przesłanie mi szczegułowego raportu odnośnie obciążenia serwera, tak abym mógł także przeanalizować

Dziś odpowiedz:
Cytat
Uprzejmie informujemy iz wskazana niedogodnosc miala charakter incydentalny i nie powinni Panstwo jej juz obserwowac.

W razie pojawienia sie pytan lub watpliwosci pozostajemy do dyspozycji.

Oni sobie jaja robią totalne ... Zdecydowanie im więcej mam kontaktu z home.pl tym bardziej nie mam ochoty z nimi współpracować (...)

Mój komentarz: CRM - dla handlowców korzysta z niego średnio 4-5 osób naraz. nie wiecej, zapytania zoptyamzliwane, brak generowanych grafik, cache na zapytaniach sql, OPT. Naprawdę mocno obciaża nie ma co ...
thek
No przecież pisałem, że sobie jaja robią wink.gif Piszą głupoty technicznie brzmiące ładnie by laików zasypać jacy to oni nie wspaniali i mądrzy, och, ach i inne takie. A jak przychodzi co do czego i chcemy konkretów (slowlogi, errorlogi, itp.) to nagle się okazuje, że nasz serwis zdycha na zapytaniach, ktore nie maja prawa działać więcej niż kilka tysięcznych sekundy.

Pamiętam taką sytuację... Kategorie w serwisie są w tabeli, bo potencjalnie można je zmienić. Ostatnia operacja typu insert/update była przy zakładaniu serwisu kilka lat temu i tychże kategorii jest jakoś 20, a tabela to 3 kolumny małe. Primary key na int, 2 kolumny varchar po 25 znaków. Zapytanie wyciągające wszystkie 20 kilka wierszy z tej tabeli trwało... jakoś 10 sekund, z czego 5 sekund tabela wisiała w locku. Gratuluje home.pl serwerów, bo chyba nawet na darmowych hostingach takich problemów nie ma wink.gif
chris1
Nie wyobrażałem sobie, że tak może być w home. Co prawda nigdy nie miałem tam konta, ale sądziłem, że jako lider rynku ma jakieś sprawdzone standardy. No cóż wypowiadał się w ich kwestii nie będę.

Już kiedyś o tym pisałem i polecałem hostit.pl - mają bardzo fajny panel, znaczy jego prezencja nie jest porywająca, ale za to jest bardzo wygodny i intuicyjny. No i hula jak trzeba, nie ma tych niepotrzebnych zwiech co w przypadku cpanelu czy DA.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.