Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: apache - problem z ładowaniem strony
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
sebastian1001
Mam taki problem, że gdy loguję się przez swoje IP to wszystko działa, natomiast jak chcę się zalogować przez nazwę strony, którą podałem przy instalacji to nie ładuje się nic sad.gif
Coś może powinienem zmienić w konfiguracji??
Proszę o odpowiedź.
eccocce
a jaki to adres? Instalowałeś Apache u siebie na localhoscie?
widmo17
Cytat
gdy loguję się przez swoje IP

eccocce: wygląda, że na localu snitch.gif

sebastian1001: jak wygląda ta `nazwa strony`? Bo jeśli to coś w stylu www.google.pl, to Ci się nie uda, bo musiałbyś skombinować sobie domenę i przekierować na własny komputer biggrin.gif Jak na siłę chcesz w ten sposób, to powinieneś gdzieś mieć plik hosts, na windowsie to będzie windows/system32/drivers/etc/hosts, na linuksie masz /etc/hosts snitch.gif Te pliki zajmują się przekierowaniami lokalnymi, poczytaj sobie na google czy coś
sebastian1001
Dzięki smile.gif Już działa smile.gif
Podałem w pliku hosts swoje IP i nazwę strony i już wszystko działa.
Dzięki smile.gif
eccocce
też tak pomyślałem, ale lepiej było zapytać, a nuż kolega sebastian1001 nas czymś zaskoczy tongue.gif
sebastian1001
Cześć! Powracam do tego tematu, gdyż okazało się że strona ładuje się przez adres np. www.cos.pl tylko z mojego komputera. Z innych nie działa. Działa za to wszędzie http://mojeip .
Wniosek z tego że jednak trzeba zmienić coś innego sad.gif
Może ktoś wie co??
widmo17
Kup sobie domenę i podepnij pod serwerek, hosts to przekierowanie LOKALNE : d
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.