Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache przekłamuje zawartość plików!
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
milet
Dzisiaj (a może już jakiś czas temu, ale nie zauważyłem tego wcześniej) mój Apache na Debianie (squezee) uraczył mnie następującą stroną:

ůů\�$ĎÝd�E�D�@�@��Ŕ¨�Ŕ¨�ţ�P5yĄłÎßP�r���HTTP/1.1 200 OK Date: Sat, 13 Mar 2010 13:55:48 GMT Server: Apache/2.2.14 (Debian) PHP/5.3.1-5 with Suhosin-Patch Last-Modified: Mon, 08 Jun 2009 06:46:39 GMT ETag: "548b-61f7-46bd09aa951c0" Accept-Ranges: bytes Content-Length: 25079 Keep-Alive: timeout=15, max=100 Connection: Keep-Alive Content-Type: text/html

(dalej już normalna treść). Na dodatek nie wyświetlają się niektóre pliki graficzne a i w niektórych HTML-ach normalne znaki zostają zastąpione przez ów charakterystyczny ciąg zaczynający się od "ůů\"

W konfiguracji serwera nic nie było zmieniane, natomiast Apache jest regularnie upgrade'owany.

Efekt można zobaczyć osobiście: link (najlepiej widać w FF).

Co to może byćquestionmark.gifquestionmark.gif
erix
Może to wina buildu?

Tak na dobrą sprawę, to Apache powinieneś skompilować. winksmiley.jpg
milet
Przed chwilą zainstalowałem wersję 2.2.15 (z Debian unstable) i jest to samo. Zawsze instalują wszystko z oficjalnych repozytoriów Debiana. Do starszej wersji niestety nie mogę wrócić.
erix
Ściągnij źródła i skompiluj. Dopiero wtedy będziemy mogli dalej rozmawiać.
milet
Na to się nie dam namówić - tym bardziej, że Apache na Debianie jest chyba dosyć mocno przystosowany. Może jednak ktoś miał (lub będzie miał) podobny problem?
erix
?!

Jak sam nie skompilujesz, to się nie dowiesz; problemy z kompatybilnością zdarzają się dość rzadko, ale się zdarzają. Więc wątpliwe, aby ktoś miał podobny do Twojego problem.
milet
Coś dorzucę do tematu:

okazuje się, że strona oglądana z zewnątrz (spoza LAN-u) wygląda ok! Natomiast błędy pojawiają się, gdy ogląda się ją z z wewnątrz LAN-u, przy czym problem występuje na trzech komputerach: stacjonarnym podłączonym kablem, laptopie podłączonym bezprzewodowo i na samym serwerze (ale tylko kiedy użyje się adresu domenowego - http://localhost/ już działa ok). Teoretycznie wyglądałoby na to, że coś jest nie tak z routerem, ale jego konfiguracja nie była zmieniana od lat! Poza tym dlaczego przekłamywałby tylko połączenia z LAN-u i to tylko Apachowe (bo inne rzeczy na serwerze działają bezbłędnie)?
atsuki
To co napisałeś na początku to... wygląda mi jak nagłówek. Podobny nawet taki... sprawdzałeś na innych przeglądarkach? snitch.gif
milet
Problem rozwiązany. Pomogło:
EnableSendfile off
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.