Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt filmowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lotny012
Witam mam skrypt filmowy www.dobrygolab.pl chciałbym aby przed każdym nowo otworzonym filmem otwierała się reklama.
Czy jest to możliwe, i w jaki sposób?
Pozdrawiam.
Moli
Chodzi Ci o to aby reklama wyświetlała się tylko przy pierwszym otworzeniu danego filmu ? Jeśli tak to masz dwa wyjścia:
1) Dla zarejestrowanych użytkowników zrób tabelę
Cytat
FILMIK ID | USER ID

i po pierwszym wejściu zapisuj i sprawdzaj czy się zgadza
2) Dla niezarejestrowanych musisz zapisywać informację w ciastkach
Lotny012
Chodzi Mi o to że ktoś odpala film i na początku są przykładowo 10 sekundowe reklamy.
Chcę to zrobić dla nie zarejestrowanych userów ponieważ wyłączyłem już rejestrację.
Crozin
Nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale wg mnie musiałbyś tak zmodyfikować odtwarzacz by ten na podstawie jakiś tam parametrów do niego przekazanych najpierw emitował reklamę, a dopiero potem właściwy film.
starach
Ajax.

W sesji robisz tablicę gdzie każdy klucz to id filmu a wartość to czas żądania ( bo użytkownik może odpalić na raz kilka filmów )
W skrypcie JS z załadowaną stroną ustawiasz czas pobrania na czas żądania + ile czasu ma czekać użytkownik i po tym czasie ładujesz link do filmu. W międzyczasie oczywiście wyświetlasz reklamy.
Lotny012
Kolego orglee nie znam się na php więc nie wiem za bardzo jak mam to zrobić.
Może ktoś pomoże.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.