Witam mam skrypt filmowy www.dobrygolab.pl chciałbym aby przed każdym nowo otworzonym filmem otwierała się reklama. Czy jest to możliwe, i w jaki sposób? Pozdrawiam.
Moli
26.12.2009, 10:54:08
Chodzi Ci o to aby reklama wyświetlała się tylko przy pierwszym otworzeniu danego filmu ? Jeśli tak to masz dwa wyjścia: 1) Dla zarejestrowanych użytkowników zrób tabelę
Cytat
FILMIK ID | USER ID
i po pierwszym wejściu zapisuj i sprawdzaj czy się zgadza 2) Dla niezarejestrowanych musisz zapisywać informację w ciastkach
Lotny012
26.12.2009, 10:56:38
Chodzi Mi o to że ktoś odpala film i na początku są przykładowo 10 sekundowe reklamy. Chcę to zrobić dla nie zarejestrowanych userów ponieważ wyłączyłem już rejestrację.
Crozin
26.12.2009, 12:25:41
Nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale wg mnie musiałbyś tak zmodyfikować odtwarzacz by ten na podstawie jakiś tam parametrów do niego przekazanych najpierw emitował reklamę, a dopiero potem właściwy film.
starach
26.12.2009, 14:32:33
Ajax.
W sesji robisz tablicę gdzie każdy klucz to id filmu a wartość to czas żądania ( bo użytkownik może odpalić na raz kilka filmów ) W skrypcie JS z załadowaną stroną ustawiasz czas pobrania na czas żądania + ile czasu ma czekać użytkownik i po tym czasie ładujesz link do filmu. W międzyczasie oczywiście wyświetlasz reklamy.
Lotny012
26.12.2009, 21:32:00
Kolego orglee nie znam się na php więc nie wiem za bardzo jak mam to zrobić. Może ktoś pomoże. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.