Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Galeria
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
makig
Hej.

Mam problem z przemieszczeniem galerii. Wyświetla się elegancko tylko jak przesunąć napis "kilka przykładowych zdjęć" w odpowiednie miejsce. Co trzeba dodać abym mógł swobodnie po przez zmianę parametrów tym przesuwać? Dodam że stronę mam wykonaną we fleshu.
  1. <a href="images/1.jpg" rel="lightbox[roadtrip]">kilka przykładowych zdjęć
  2. </a>
  3. <a href="images/2.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"></a>
  4. <a href="images/3.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"></a>
  5. <a href="images/4.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"></a>

Czekam na odpowiedź.
Fifi209
Hmm, w css position absolute może?
makig
Konkretny przykład podaj jak to zrobić blinksmiley.gif
230005
Koledze chodzi chyba o position: absolute dla linka, który zawiera ten tekst. A jak to nie zadziała, to temu <a /> dajesz display: block i marginami jeździsz po ekranie jak chcesz smile.gif.
makig
Proszę podaj dokładny kawałek skryptu smile.gif bo mi nic nie wychodzi z tego sad.gif
230005
  1.  
  2. a#identyfikator {
  3. display: block;
  4. margin: 200px 200px;
  5. }
  6.  
makig
  1. a#identyfikator {
  2. display: block;
  3. argin: 200px 333px;
  4. }
  5. <a href="images/1.jpg" rel="lightbox[roadtrip]">kilka przykładowych zdjęć { position: fixed; top:20px }
  6. </a>
  7. <a href="images/2.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"></a>
  8. <a href="images/3.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"></a>
  9. <a href="images/4.jpg" rel="lightbox[roadtrip]"></a>

Nie działa, napis, wyświetla się nic się nie przesuwa
230005
JEZUS MARIA, czy ty masz w ogóle jakiekolwiek pojęcie o html/css?questionmark.gif Po pierwsze (i zanim cokolwiek, kiedykolwiek zaczniesz robić):

http://www.kurshtml.boo.pl/

Po drugie:

Słowo "identyfikator" występujące po a# to identyfikator elementu który chcesz przesuwać, czyli do pierwszego <a /> dodajesz atrybut: id="identyfikator", a ten kod który ci podałem masz wstawić między znaczniki <style /> - do czego służy właściwość margin, chyba nie muszę tłumaczyć...

Po trzecie:

Do czego to służy:
{ position: fixed; top:20px }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.