Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Windows 7, UAC i Apache - te nieznośne pytania o pozwolenie na uruchomienie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jolam
Proszę pomóżcie mi rozprawić się z tymi ciągłymi pytaniami przy restarcie/uruchamianiu/zatrzymywaniu Apache. Widnows za każdym razem pyta się mnie czy na pewno chce uruchomić ten program. A ja za każdym razem muszę pisać, że chce. Ja wcześniej nie miałam do czynienia z ta funkcją, chyba w Viscie ją wprowadzili. Czy ktoś mi może powiedzieć co zrobić, żeby te pytania o Apache się nie pojawiały. Ale żeby nie wyłączać zupełnie tej funkcji?

Bardzo prosiłaby o jakąkolwiek radę.

Pozdrawiam najserdeczniej Jola.

postscriptum
Czy Wam też się czasami resetuje explorer.exe podczas kliknięcia prawym przyciskiem myszy na plik lub folder?
patryk9200
weź i zrób tak: prawym przyciskiem myszy kliknij w ikonę Apahe -> Właściwości-> Zgodność->zaznacz uruchom w trybie zgodności z win xp oraz zaznacz "uruchom jako administrator
Meares
START -> run -> msconfig -> "Tools" (ostatnia zakładka) -> "Disable UAC" ("wyłącz kontrolę użytkownika" [czy jakoś tak]) -> Launch ("uruchom") -> OK

Tak to jest w Viście, ale Seven tak bardzo się różnić nie będzie. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.