$(document).ready(function() { $('a.delete').livequery('click', function(e) { e.preventDefault(); var parent = $(this).parent(); $.ajax({ type: 'get', url: 'linki/show_news.php', data: 'ajax=1&delete=' + parent.attr('id').replace('record-',''), beforeSend: function() { parent.animate({'backgroundColor':'#fb6c6c'},300); }, success: function() { parent.slideUp(300,function() { parent.remove(); }); } }); return false; }); });
+taki skrypt PHP
{ $query = 'DELETE FROM news WHERE id_news = '.(int)$_GET['delete']; } { <a href="?delete=%27,$newsy[%27id_news%27],%27" class="delete">Delete</a> <strong>',$newsy['tytul'],'</strong> <strong>',$newsy['autor'],'</strong> <strong>',$newsy['tresc'],'</strong> <strong>',$newsy['data'],'</strong> <strong>',$newsy['tytul'],'</strong> </div>';
Animacja dziala czyli zwija elegancko rekordy ale nie usuwa z bazy rekordow.
Patrzyłem pod FireBugiem no i zatrzymuje się przy parent.remove ale i tak zwija sie dany rekord. Id danego rekordu tez dobrze odczytuje wiec jest to pewnie wina IFa lub tego dziwnego zapytania...
Chodzi mi o jak najprostszy skrypt zeby go tylko mozna bylo podpiac pod jQuery, probowalem z innymi skryptami ale dzilaja tylko wtedy gdy mam return true czyli przekierowanie do nastepnej strony, a musze zrobic tak zeby to zapytanie bylo wykonywane po stronie przegladarki.
Mam nadzieje, że ktoś sie zainteresuje tym problemem bo siedze nad tym od wczoraj;/
P.S. Możliwe, że wina leży po stronie pluginu LivQuery?