kodereq
31.10.2009, 23:30:01
Sprawa wygląda następująco:
Chciałbym za pomocą PHP uruchomić inny plik .php (powiedzmy o nazwie "script.php") oraz przesłać do niego parametry POST. Dodatkowo zależy mi na swoistej asynchroniczności - "script.php" może wykonywać się nawet kilka minut.
Dodam, że korzystam z hostingu w home.pl, więc z funkcjami typu "exec" i podobnymi nie powinno być problemu.
Bardzo proszę o sugestie rozwiązania problemu.
Wicepsik
31.10.2009, 23:31:54
kodereq
31.10.2009, 23:40:32
A da się zrobić, żeby cURL nie czekał na zakończenie ?
seth-kk
1.11.2009, 01:08:24
php bedzie czekal na zakonczenie curla, execa i podobnych
lepszym pomyslem bedzie zaprogramowac kolejke takich POSTow i obslugiwac ja w cronie - latwiej wykluczyc rownoczesne wykonywanie script.php i ograniczyc szanse na bana za zarzynanie serwera
kodereq
1.11.2009, 08:47:43
Dobrze, mam obecnie pomysły dwóch rozwiązań:
- exec($cmd . " > /dev/null &") - ten kod ponoć uruchamia komendę w tle, nie mam jednak pojęcia jak przekazać do niego zmienne. Może z użyciem funkcji serialize()? Tylko jak przekazać do niego zmienną tekstową zawierającą tablicę?
- Zrezygnowanie z "asynchroniczności" i wykonanie preloadera. W tym wypadku jednak nie mam pojęcia jak ruszyć ten preloader, robiłem takowe do ładowania dużych plików, jednak ze skryptem PHP jest inaczej.
Proszę o sugestie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.