mam bardzo dziwny problem, mam tablice z kategoriami :
[0] => string(8) "Biologia" [1] => string(6) "Biznes" [2] => string(11) "Ciekawostki" [3] => string(4) "Film" [4] => string(6) "Gaming" [5] => string(10) "Gospodarka" [6] => string(4) "Kraj" [7] => string(8) "Medycyna" [8] => string(11) "Motoryzacja" [9] => string(5) "Nauka" [10] => string(8) "Polityka" [11] => string(5) "Prasa" [12] => string(8) "Rozrywka" [13] => string(5) "Sport" [14] => string(5) "Swiat" [15] => string(11) "Technologia" }
i dla kazdej tej kategorii szukam newsow. Wszystko dziala jak nalezy dopuki ta tablica ma do 15 rekordow, gdy ma wiecej pojawia mi sie warning na stronie :
Notice: Undefined offset: 10 in E:\WebServ\httpd\nura\application\views\scripts\index\index.phtml on line 32
Index.phtml : <?foreach ($this->sites as $key => $news) :?> <?=$this->partial('index/boxy/column.phtml', 'header' => $news[$key][$this->topic], // <----------------------------< 'news' => $news, 'column_id' => $column_id, 'ile_odnosnikow' => $this->config->odnosniki->ile, 'max_odnosnikow' => $this->config->odnosniki->max )); ?> <? if ($column_id == 5 ) echo '<div style="clear:both;"></div>'.$this->render('index/boxy/fmix.phtml')?> <? $column_id++?> <? endforeach?>
moje zapytanie mysql :
public FUNCTION show_by($co) { $sources = $this->_show_by($co); //wyzej zawartosc tej tablicy foreach ($sources AS $value) { $ret = $this->_db->query (" SELECT * FROM `news` WHERE `$co` like '%$value' ORDER BY `pubDate` DESC "); $cos[] = $ret->fetchAll(); } RETURN $cos; }
I nie moge zrozumiec dlaczego tak sie dzieje jak usune obojetnie jaki element z tej tablicy wtedy dziala idealnie
Wie ktos o co chodzi ?