Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] ocena firmy taxi bagażowego
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
endriu1
Prosiłbym o ocenę strony taxi bagażowe To są moje początki z html/css/js dlatego szczególnie chodzi mi o sprawdzenie czy dobrze działa podmienianie obrazków menu. Sam pisałem skrypt, a jest on trochę zamotany bo przez cienie w menu muszę podmieniać aż po 4 obrazki na raz. Design też można ocenić smile.gif
jmail
złe cięcie grafiki, niewłaściwie działający skrypt JS, przestarzała grafika :/ popracuj
askone
Hej

Kilka moich uwag:
  • przestarzała grafika, ale to można zrozumieć - nie każdy ma zdolności winksmiley.jpg
  • zachowaj hierarchię obiektów w dokumencie - aktualnie div-y masz w dziwnej kolejności: wpierw jest stopka, potem menu... Jak ułożysz je we właściwej kolejności to będziesz mógł zrezygnować z pozycjonowania jako absolute
  • menu zrób jako ul i li i style css
  • w jakim celu dodajesz "ręcznie" cienie? Przecież lepiej jest przygotować wcześniej obrazki w całości...
  • błędnie działający skrypt - chyba - przy najechaniu na opcję menu tło z elementu wcześniejszego nachodzi na tę opcję
Kilka linków:
Pozdrawiam
endriu1
Dzięki za opinie.
Co do grafiki, będę ją zmieniał w najbliższym czasie.
Umyślnie wprowadziłem taką kolejność, bo gdzieś wyczytałem, że w przyszłości przy pozycjonowaniu kolejność tekstu na stronie jest istotna. Dlatego właśnie umieściłem logo i menu na końcu. Nie wiem czy to prawda z tym pozycjonowaniem.
Menu na nowej stronie zrobię właśnie jako ul li, dzięki za podpowiedź smile.gif
Przyciski są pocięte na właściwy przycisk oraz cień właśnie przez to że te cienie mają się tak specyficznie zachowywać w czasie podmiany na wciśnięty przycisk.
Tło z wcześniejszego przycisku ma nachodzić na wciśnięta opcję. Widzę, że to był średni pomysł skoro wszyscy uważają, że to widna źle działającego skryptu. winksmiley.jpg
A co do źle ciętej grafiki to taką już dostałem, ja tylko kodowałem. Ale następna będzie już ok smile.gif
shaaaadow
Może i strona nie jest jakaś wymyślna ale chociaż z walidacja nie ma problemu.. smile.gif
rafal12121
grafika - beznadziejna...
układ - beznadziejny...
Prostota - EXTRA sprawa exclamation.gif
Ogólna ocena to 3/10
potreb
Grafika - Robiona chyba w roku 85 w Dosie
Kodowanie - Gut
ISO idzie w zapomnienie
Prostota też się liczy, ale prezentacja ponad. Także wchodząc na taxi bagażowe pomyślałbym że wozicie bagaże zdezylowanym ŻUKiem i bagaż zamiast miałby trafić do celu to szybciej razem z autem na złom smile.gif i dodatkowo z serwerem na którym stoi www smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.