Witam, proszę o ocenę layoutu i kodu. Na stronie w sumie nic innego nie ma. Jednak chciałbym poznać wasze opinie na temat strony. Co zrobiłem do tej pory źle a co w miarę dobrze. Pozdrawiam
Sądzę, że wymienianie błędów i niedociągnięć mija się z celem, ponieważ tobie po prostu brakuje doświadczenia. Zapraszamy na forum gdy bardziej udoskonalisz swoje umiejętności i chciałbyś udoskonalić je jeszcze bardziej.
Życzę powodzenia.
askone
13.10.2009, 08:18:26
Hej
Na temat grafiki się nie wypowiadam, bo nie lubię kląć... A kod... No cóż faktycznie brakuje Ci doświadczenia
Kilka uwag:
jeśli chcesz wyśrodkować stronę to margin-left i margin-right : auto wrzuć dla głównego diva, a nie dla body. Body zawsze wypełnia całe okno przeglądarki więc nie można go wyśrodkować
w jakim celu pozycjonujesz każdego diva jako absolute??
puste divy?? Jeśli korzystasz z nich tylko po to by umieścić background-image to nie jest najlepsze rozwiązanie...
Propozycja: Zainstaluj sobie Firebug'a i patrz w kod stron, dzięki temu wiele się nauczysz. No i oczywiście szukaj odpowiedzi na forum
Pozdro
grzes22
13.10.2009, 10:17:21
wiecie grafiki to ja nigdy dobrej nie zrobię, choćbym znał ps bardzo dobrze, to i tak nie mam zmysłu do takich rzeczy. A tyle div-ów mi wyskoczyło jak pociąłem grafik w IR i jakoś nie za bardzo wiem jak to wyeliminować.
jak byście mogli trochę rzeczy podpowiedzieć.
np.
"puste divy?? Jeśli korzystasz z nich tylko po to by umieścić background-image to nie jest najlepsze rozwiązanie..."
jak to zamienić??
i jak by ktoś zamieścił jakieś dobre linki do tworzenia grafiki?? ja już kilka kursów poczytałem ale jeszcze poczytam. jakieś linki na temat dobrej semantyki stron www i wy pewnie wiecie lepiej jakie artykuły powinien pczeczytać początkujący. dzięki za komentare.Pozdrawiam
nospor
13.10.2009, 10:53:54
ale tu nie ma co oceniac. przenosze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.