Witam serdecznie.
Mam taki mały problem nad którym główkuje już od jakiegoś czasu.
Otóż mam 3 pola checkbox. Chciałbym żeby po zaznaczeniu tych trzech pól pojawiał się DIV. Samo ukrywanie div`a nie stanowi problemu. Sęk w tym , zeby DIV pojawiał się tylko i wyłącznie po zaznaczeniu trzech checkboxów. W momencie kiedy odznaczę chociaż jeden z nich DIV ma znikać. Z początku wymyśliłem ze mozna zrobić tak, że pierwszy checkbox wyświetli drugiego, drugi trzeciego, a trzeci DIV`a. Niestety to nie zdaje egzaminu. Poniżej zamieszczam ten fragment kodu.
<input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator2').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" />
Tekst Tekst
<br>
<div id="identyfikator2"> <input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator3').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" />
Tekst2 Tekst2</div>
<br>
<div id="identyfikator3"><input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator4').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" />
Tekst3 Tekst3</div>
<div id="identyfikator4">Zawartość DIVA</div>
Na koniec powiem, ze skrypt ma mieć zastosowanie jako formularz rejestracyjny, czyli akceptacja regulaminu itp itd żeby móc założyć konto.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.