DeeL
10.03.2004, 21:29:46
Mam problem... Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się plik konfiguracyjny php? Nie mam polskich literek i podejrzewam, że problem jest w ustawieniach. Apache postawiony jest na Routerze Freesco.
Yacho
11.03.2004, 05:15:19
Cytat
Mam problem... Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się plik konfiguracyjny php? Nie mam polskich literek i podejrzewam, że problem jest w ustawieniach. Apache postawiony jest na Routerze Freesco.
locate php.ini??
locate httpd.conf ?
kszychu
11.03.2004, 10:53:23
Nie wiem jak na freesco, ale na slacku to jest:
1) jeśli z paczki to w /etc/apache
2) jeśli ze źródeł to w /usr/local/apache/conf/
DeeL
12.03.2004, 12:51:32
Dotarłem o plików konfiguracyjych. Wszystko jest w nich w jak najlepszym stanie. Wszystkie dyrektywy, jeśli chodzi o ISO-8859-2 są włączone. Problem jednak nadal występuje. Chodzi o to, że jak utworzę plik txt pod Windows i wyślę go na serwer, to nie mam niektórych polskich znaków. Podejrzewam, że to Windows źle koduje... Jak można z tym powalczyć?
kszychu
12.03.2004, 12:58:36
Musisz albo konwertować teksty pisane pod windowsem, albo ściągnąć sobie nakładkę na klawiaturę, która pozwoli ci pisać w iso.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.