wiktor96
30.09.2009, 15:21:00
Mam księgę gości i mam problem ponieważ wpisy są w iframe i gdy klikne na stronę to strona otwiera się w tym samym iframe.Czy da się aby strona się otwierała w tym samym oknie co strona z ksiegą.
deha21
30.09.2009, 15:28:02
Spokojnie, jeden temat starczy.
To co ci mogę odpowiedzieć to tyle, że nie powinno się stosować iframe (przeszukaj google żeby się dowiedzieć dlaczego). Jeśli możesz zastosuj include().
Co do otwierania nie w iframe to <a href="#" target="_parent"> może pomoże. P.S Od stosowania targetu też się odchodzi.
wiktor96
30.09.2009, 15:43:17
<a href="#" target="_parent"> a gdzie mam to wkleić
To gdzie a nie w iframe mam umieścić księgę
deha21
30.09.2009, 15:45:26
Tego się nie spodziewałem...
A na co klikasz że Cię strona otwiera w iframe? Na link. Link zapewne ma strukturę <a href="jakaslokalizacja.php">Kliknij mnie!</a> więc dopisz do niego target="_parent" żeby wyglądało tak <a href="jakaslokalizacja.php" target="_parent">Kliknij mnie!</a>. Jak dalej nie wiesz to podaj adres strony.
wiktor96
30.09.2009, 18:00:41
Powiem jeszcze raz aby zaoszczędzić miejsca na stronie aby nie rozjeżdzała się wprowadziłem plik wpisów do ramki jednak gdy chce wejść na strone z wpisów strona uruchamia się w tej ramce a nie w oknie w którym jest strona.I chciałbym aby link uruchamiał się w oknie a nie w ramce
Udało się atrybut target na początku nie działał ale gdy usunąłem " zadziałało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.