Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Księga gości i otwieranie w nowym oknie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wiktor96
Mam księgę gości i mam problem ponieważ wpisy są w iframe i gdy klikne na stronę to strona otwiera się w tym samym iframe.Czy da się aby strona się otwierała w tym samym oknie co strona z ksiegą.
deha21
Spokojnie, jeden temat starczy.

To co ci mogę odpowiedzieć to tyle, że nie powinno się stosować iframe (przeszukaj google żeby się dowiedzieć dlaczego). Jeśli możesz zastosuj include().
Co do otwierania nie w iframe to <a href="#" target="_parent"> może pomoże. P.S Od stosowania targetu też się odchodzi.
wiktor96
<a href="#" target="_parent"> a gdzie mam to wkleić

To gdzie a nie w iframe mam umieścić księgę
deha21
Tego się nie spodziewałem...

A na co klikasz że Cię strona otwiera w iframe? Na link. Link zapewne ma strukturę <a href="jakaslokalizacja.php">Kliknij mnie!</a> więc dopisz do niego target="_parent" żeby wyglądało tak <a href="jakaslokalizacja.php" target="_parent">Kliknij mnie!</a>. Jak dalej nie wiesz to podaj adres strony.
wiktor96
Powiem jeszcze raz aby zaoszczędzić miejsca na stronie aby nie rozjeżdzała się wprowadziłem plik wpisów do ramki jednak gdy chce wejść na strone z wpisów strona uruchamia się w tej ramce a nie w oknie w którym jest strona.I chciałbym aby link uruchamiał się w oknie a nie w ramce

Udało się atrybut target na początku nie działał ale gdy usunąłem " zadziałało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.