Cytat(kubek15 @ 8.09.2009, 14:17:29 )

W curlu ostatnio robiłem różne rzeczy aby automatycznie się wpisywały lub klikały a teraz chciałem zrobić powiadamiacza i niewiem jak zrobić aby wcisneło to
....
Ja zrobić aby wcisneło ten przycisk?
Cytat(kubek15 @ 8.09.2009, 14:27:53 )

pomyliłem się o curl mi chodzi. sorka. Curlem jak to wcisnąć?
pytanie trochu nie precyzyjne - lepiej wyjaśnij jaki dokładniej efekt chciałeś uzyskać??
curl'em można pobierać treść z innej strony tak jakby się było zalogowanym, można również wysyłać inne załączniki itd. itp...
i teraz pytanie czy przez "wciśnięcie" curl'em masz na myśli wykonanie akcji na obcej stronie tak jakbyś to Ty kliknął myszką na tamtej stronie?? [odpalił funkcję javascript która dhtml'em lub ajax'em wykona jakąś akcję na serwerze??], czy może masz na myśli odpalenie tej funkcji na swojej stronie (tej kopii) [tylko teraz pytanie czy po kliknięciu obrazka myszką na kopi strony czy automatycznie wyświetlenie jakiegoś alert'u??]
jeśli pierwszą opcję i nie wiesz co dokładnie przekazuje ajax a niejednokrotnie nie warto analizować funkcji js to zainteresuj się dodatkiem do mozilli
Live HTTP Headers dzięki któremu będziesz wiedział jakie dane są wysyłane czy to w nagłówkach, czy post'em czy poprzez sam GET jako zwykły link
jeśli druga opcja to na uwadze musisz mieć że musisz poprawić ścieżki na stronie duplikatu czy to do obrazków czy to do zewnętrznych skryptów js (lub jeśli one zabezpieczone to też musisz je pobrać curl'em ale i tak będziesz musiał poprawić ścieżkę do tego js na ścieżkę do curl'a który pobiera ten skrypt).....
no i ogólnie za mało konkretne pytanie to trochu szkoda pisać wszystkich wywodów