Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wcisnąć przycisk java script w cronie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubek15
Cześć.
W curlu ostatnio robiłem różne rzeczy aby automatycznie się wpisywały lub klikały a teraz chciałem zrobić powiadamiacza i niewiem jak zrobić aby wcisneło to
  1. <input type="image" alt="Wyślij" src="http://www.labor.it.pl/sms.szyderca.com/im.../wyslij_sms.jpg" onclick="return nom();">

Ja zrobić aby wcisneło ten przycisk?
nospor
cron sluzy do odpalania skryptów o zadanej godzinie. cron nic nie wciska.
kubek15
pomyliłem się o curl mi chodzi. sorka. Curlem jak to wcisnąć?
zegarek84
Cytat(kubek15 @ 8.09.2009, 14:17:29 ) *
W curlu ostatnio robiłem różne rzeczy aby automatycznie się wpisywały lub klikały a teraz chciałem zrobić powiadamiacza i niewiem jak zrobić aby wcisneło to
....
Ja zrobić aby wcisneło ten przycisk?

Cytat(kubek15 @ 8.09.2009, 14:27:53 ) *
pomyliłem się o curl mi chodzi. sorka. Curlem jak to wcisnąć?

pytanie trochu nie precyzyjne - lepiej wyjaśnij jaki dokładniej efekt chciałeś uzyskać??

curl'em można pobierać treść z innej strony tak jakby się było zalogowanym, można również wysyłać inne załączniki itd. itp...

i teraz pytanie czy przez "wciśnięcie" curl'em masz na myśli wykonanie akcji na obcej stronie tak jakbyś to Ty kliknął myszką na tamtej stronie?? [odpalił funkcję javascript która dhtml'em lub ajax'em wykona jakąś akcję na serwerze??], czy może masz na myśli odpalenie tej funkcji na swojej stronie (tej kopii) [tylko teraz pytanie czy po kliknięciu obrazka myszką na kopi strony czy automatycznie wyświetlenie jakiegoś alert'u??]

jeśli pierwszą opcję i nie wiesz co dokładnie przekazuje ajax a niejednokrotnie nie warto analizować funkcji js to zainteresuj się dodatkiem do mozilli Live HTTP Headers dzięki któremu będziesz wiedział jakie dane są wysyłane czy to w nagłówkach, czy post'em czy poprzez sam GET jako zwykły link

jeśli druga opcja to na uwadze musisz mieć że musisz poprawić ścieżki na stronie duplikatu czy to do obrazków czy to do zewnętrznych skryptów js (lub jeśli one zabezpieczone to też musisz je pobrać curl'em ale i tak będziesz musiał poprawić ścieżkę do tego js na ścieżkę do curl'a który pobiera ten skrypt).....

no i ogólnie za mało konkretne pytanie to trochu szkoda pisać wszystkich wywodów tongue.gif winksmiley.jpg
kubek15
dokładnie to chodzi mi o to że jest tam bramka sms ja ze zmiennych wprowadzam numer i tresc i potem jest przycisk wyslij i chce aby go wciśnięto, ale niewiem jak bo nigdy nie robiłem nic w js zawsze normalnie przez post coś mi wciskało.
zegarek84
no więc dane są wysyłane najprędzej AJAX'em przez POST lub GET (najprędzej POST) - po prostu skorzystaj z plugin'a do którego podałem link i wyślij ręcznie sms'a po czym sprawdź co jest przesyłane i to wyślij przez curl'a.... - nie musisz wcale odpalać funkcji js tylko wystarczy, że będziesz wiedział co jest wysłane (czasami trzeba też dodać odpowiednie nagłówki)
kubek15
Z tego dodatku do ff co mi poleciłeś to przez posta wysyła się coś takiego
Kod
POST /? status=send&siec=606&nr=&number2=150098&tresc=jakas+tam+tresc+sms%2C+proba+co+wysle&od=kubek&x=70&y=11

tu masz link strony do tej bramki sms co to z niej che coś wysłac poprzez curl'a , zobacz sobie kod i tamte pola formularza.
http://sms.ikp.pl/?

to mój plik co ma mi to wysłać
  1. $cookie = 'plik_cookie';
  2. $curl = curl_init();
  3. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie);
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie);
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, 'http://sms.ikp.pl/?' );
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1);
  7. curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, 'status=send&siec=606&nr=&number2=150098&tresc=jakas+tam+tresc+sms%2C+proba+co+wysle&od=kubek&x=70&y=11');
  8. $result = curl_exec($curl);
  9. curl_close($curl);
  10.  
  11. return $result;

i to nie działa nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się że to może nie wciska przycisku wyślij, lub te pola z js cos nie idą. Nie wiem jak wcisną to wyślij. Prosze odpowiedzcie

odpowiedzcie mi albo podajcie linka do jakiegos przykładu bo szukma i nic nie znalazłem jeszcze jak wcisnąć to pole wyślij w js za pomocą curla.

Sory że tak post pod postem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.