Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komunikatorki
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Ruda Grażyna
interesują mnie następujące komunikatorki:

gg
stefan
aqq
tlen
spik

- gdzie zapisują cookie
- jak współdzielą cookie z IE6, IE7, IE8
- jak to działa na XP i Vista
- czy coś współdzieli cookie z FF?

Z gory dziekuje
Crozin
Eeee.. a mógłbyś napisać o co Ci chodzi? Przecież to programy desktopowe, co one mają do przeglądarek/ciasteczek?
kwiateusz
indeed, ze wykorzystują kontrolke IE to fakt, ale o co chodzi z ciastakmi? no i gg8 nowy build uzywa webkita
Ruda Grażyna
Cytat(kwiateusz @ 3.07.2009, 13:07:29 ) *
indeed, ze wykorzystują kontrolke IE to fakt, ale o co chodzi z ciastakmi? no i gg8 nowy build uzywa webkita

Zgadza sie tylko zastanawia mnie w jaki sposob komunikatory (np gg) pobierają cookiesy oraz czy z pobranych ciatek moga korzytac przegladarki (i na odwrot).
Przykladowo w nowym gg tworzony jest folder c:\pfiles\nowe gg\cookie .... czy one nie trafiaja wowoczas do c:\user.....\cookie.
Sprawdzalem to programami monitorujacymi hdd ale ciezka sie dokopac.

Zdziwilo mnie ze ciatka zapisywane sa w roznych sciezkach a nie w c:\user\name\cookies blinksmiley.gif ... jestem laikem w tej dziedzinie, wiec zaczelem kopac.

Z ciekawosci ontaktowalem sie z z kilkoma firmami w tym celu(tj w jaki spspob zapisywane sa ciatka,przede wszsytkim gdzie) ale co sie okazalo to jedni sa na urlopach inni obiecali to sprawdzic i sie odezwac, ale jak wiadomo wszsycy sa zapracowani i nikt nie ma czasu guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.