Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie na adres z '#'
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
wizu
Witam.
Tworząc swoją stronę oparłem ją na ajaxie. Gdy ktoś zmienia podstrony, to zmienia mu się też adres w pasku adresu przeglądarki. Zmieniany adres jest w formacie '#cos,drugiecos'. Zmieniam go w ten sposób:
Kod
window.location.href = '#' + jeden + ',' + dwa;

Jednak chciałbym też w pewnym miejscu stworzyć takie hiperłącze:
Kod
<a href="www.mojadres.pl/#cos,cos2">Kliknij</a>

Jak wiadomo, to nic nam nie zmieni. Nie odświeży strony.
Kod
<a href="www.mojadres.pl/#cos,cos2" onclick="window.location = '#cos,cos2'">Kliknij</a>

To też na niewiele się zda.

I tutaj mam pytanie do was winksmiley.jpg W jaki sposób mogę odświerzyć, czy też przekierować użytkownika za pomocą js, gdzie w adresie jest "#". Z góry dziękuję za pomoc. Jeśli coś niezrozumiale napisałem, proszę o zwrócenie mi na to uwagi. winksmiley.jpg
kamil4u
Kod
<a href="test1.pl#1,2" onClick="window.location = '#3,4'; return false;">TEST</a>
wizu
Niestety, przy tym dalej nie działa
Kod
<a href="#1,2" onclick="window.location = '#1,2'; return false;">

Owszem, adres w pasku zmienia się prawidłowo, tak jak i przedtem, ale dalej strona nie jest przeładowywana.
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź.

Byłem zmuszony użyć:
Kod
onclick="window.location = '#1,2';window.location.reload(true);"

Niestety inaczej tego się zrobić nie dało.
Może się komuś przyda winksmiley.jpg
erix
Cytat
Owszem, adres w pasku zmienia się prawidłowo, tak jak i przedtem, ale dalej strona nie jest przeładowywana.

Zmieniając kotwicę przeglądarka nie przeładowuje strony.

Jeśli chcesz ustawiać do danej kotwicy, to użyj jakiegoś skryptu JS, który pobierze pozycję i przewinie do niej okno przeglądarki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.