Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dostępem z zew. do Apache.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Grandi
Pracuje na systemie Windows XP.
Łaczę się przez modem.
Na tym samym komputerze mam zainstalowanego Apache na którym mam wgarną bazę i postawioną jakąś stronkę (MSQL i php).
Do bazy łacze się poleceniami:

Kod
$mysql_link = mysql_connect("moje_dynam_IP","mój_login","moje_hasło");

mysql_select_db("moja _baza", $mysql_link);

Tak postawiona stronka w sieci WAN u kolegi w pracy, na stały IP działa bez problemu.
Nie działa natomiast gdy ja jestem w sieci, mam odpalonego Apacha i ktoś próbuje wpisać moje dynam. IP z danego połączenia.

Wyskauje Runtime error. Tak jakbym ja miał zablokowny komp, przed innymi z zewnątrz. :?

W wewnątrz sieci WAN strona chodzi, ale sprawdzić mogłem jedynie wewnątrz, bo do sieci nie ma dostepu z zewnątrz.

Dzięki za góry za wskazówki.
GeoS
1. Strona widoczna jest non-stop raczej z LANu niz z WANu (taka mala roznica).
2. Sam napisales, ze nie dostepu z zewnatrz.
3. Dlaczego odwolujesz sie do lokalnego serwera poprzez adres zewnetrzny?questionmark.gif

Wpisz:
Kod
$mysql_link = mysql_connect("localhost","mój_login","moje_hasło");

i powinno byc OK. Ewentualnie 127.0.0.1 lub kazde inne IP/domena pod jaka jest lokalnie widziany twoj serwer MySQL.

BTW Z tego co mi sie wydaje, to WinXP ma powlaczane standardowo jakies wewnetrzne firewalle, czy jakis taki badziew. Moze to jest przyczyna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.