Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z działaniem klasy odp. za cache
Forum PHP.pl > Forum > PHP
neverever
Korzystam z http://toperz.mirrors.phpclasses.org/brows...ckage/5194.html

kod klasy i nazwa pliku bez zmian, ścieżka do katalogu z plikami cache domyślna: $this->cache_dir = './cache';

No i teraz z pozoru wszystko działa ...generowane strony zapisuje w cache, tylko ich nie chce z tego cache czytać.
chmod jest ok - sprawdziłem, dla pewności dałem też 777 na katalog cache i jego zawartość.

Dla pewności zrobiłem sobie też prosty pliczek testowy

1. <?php
  2. require_once ('cache.class.php');
  3.  
  4. $cache = new cache();
  5. if (!$cache->read($body, 'unikalnyID')) echo 'nie czyta!';
  6. else echo 'czyta';
  7.  
  8. ?>
-za każdym razem zwraca mi 'nie czyta!' -choć w katalogu cache siedzi sobie wygenerowany wczesniej pliczek.

Dlaczego jak lokalnie sprawdzam na swoim kompie to wszystko działa jak nalezy, a na serwerze (home) zapisuje pliki w cache ale ich już nie czyta?
okitoki
jak zapiszesz plik zmień mu uprawnienia jeszcze w PHP, w różnych linuxach może się to różnie zachowywać, ja podobny problem miałem w debianie
neverever
Nic to niestety nie dało.

Kurcze, może to ma związek z tym
503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.
?

Bo dopisałem sobie do serwisu w którym dodawałem cache'owanie jeszcze pomiar czasu ładowania strony
....i widzę że przeważnie zapisuje do pliku cache i ładuje stronę gdzieś do 40sek, a czasem tylko z cache sobie załaduje w 0,001sek.
Ciągle teraz mam kłopot z tym 503, operacje na plikach też muli -widocznie nie może pliku przeczytać i dlatego wskakuje tak ciągle ten zapis.

Ktoś ma radę na rozwiązanie problemu 503 na home.pl?
-bo jakoś z nikim kompetentnym tam nie idzie pogadać, a optymalizacja skryptów też nic nie daje.
Trzeba zmieniać hosting, czy co?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.