Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proszę o pomoc ;)
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
servs
Witam!

Chcę sobie kupić dedyka (życie mnie do tego zmusiło winksmiley.jpg)

Fajne dedyki wyczaiłem w OVH jednak mam wątpliwości...
Mógłbym pojechać na wersji Release 2 w której jest Apache 2, PHP 5 i MySQL 5... No tak, ale co tam jeszcze niby trzrba konfigurować? Bo rzekomy BOK (w którym odbierają wyłącznie kobiety biggrin.gif) nie chce mi głębszych info przekazać...
A ja miałem do czynienia jedynie z lokalnym serwerem na linuxie biggrin.gif

Jeśli ktoś konfigurował już kiedyś takiego dedyka... Prosiłbym o podzielenie się wiedzą na ten temat co mogę oczekiwać na początku itp. winksmiley.jpg
Przy okazji ile się bierze za takie konfiguracje (czysta ciekawość)? smile.gif

Pozdrawiam!
Quider
Nie polecam tego serwisu, ja się zawiodłem.
servs
Cytat(Quider @ 27.04.2009, 15:01:15 ) *
Nie polecam tego serwisu, ja się zawiodłem.

A co było nie tak?
I dedyka od nich miałeś?
devnul
a ja przeciwnie, polecam współczynnik cena/jakość jest zdecydowanie in-plus na ich korzyść. Pamiętaj że kupując serwer dedykowany musisz zatroszczyć się sam o zainstalowanie wszystkiego poza systemem bazowym (jednym z posiadanych przez nich do wyboru). Tak więc instalujesz standardowo apacha, php i mysql lub inny soft który Cię interesuje, sam dbasz o konfigurację wszystkich potrzebnych Ci modułów itp.
Dodatkowo pewnym utrudnieniem może być fakt że jeżeli chcesz korzystać z ichnich serwerów DNS to będziesz zmuszony do postawienia binda lub innego serwera dns na tym serwerze (zapasowy serwer dns dostarcza ovh, jednak serwer główny musisz postawić sam). Dla początkujących jest to dość problematyczne - jednak jest to wymóg tylko jeśli potrzebujesz własnego serwera dns - jeśli nie to z powodzeniem poradzisz sobie korzystając czy to z serwerów firmy u której kupiłeś domenę, lub z jakiegoś darmowego serwera dns. Ponadto co jest chyba najważniejsze - sam troszczysz się o bezpieczeństwo swojego serwera - a to w brew pozorom może nie być łatwe bez choćby odrobię większej niż podstawowa wiedza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.