Napisalem prosty mechanizm zminy id sesji przy kazdym wywolaniu zalogowanego uzytkownika na stronie.
Dzalala to nastepujaco
Skryp sprawdza czy zmienna sesji ma nalozona wartosc jesli tak to dalej sprawdza czy ciacho uzytkownika ma wartosc bierzacego id sesji jesli tak to nastepuje zmiana id sesji i wysylane jest ciasteczko z nowa wartoscia id sesji.
Wylogowanie nastepuje jesli bierzace id sesji nie je pasuje do wartosci z ciasteczka lub jesli zmienna w sesji nie ma wartosci.
I wszystko smiga ale w stronach "adresowych". Kiedy pisze strony "adresowe" mam na mysli te strony w do ktorych odwoluje sie z adresu przegladarki. Jednak niektore elementow strony sa aktualizowane ajaxowo. Tam tez z chwila kiedy zmianiam id sesji pojawia sie problem.
Chodzi o to ze moge zminic id sesji w skryptach ktore sa wykonywane ze stron adresowych. A skrpyty wykonywalne przez ajaxa traca id sesji czy cos tam w rezultacie wywala mi logout
Zalezy mi by kazda aktywnosc uzytkownika zminiala id sesji i aktualizowala ciasteczko a puki co moge tego dokonac tylko z poziomu zapytan "adresowych".
Za pomoc i zainteresowanie z gory dziekuje i pozdrawiam