Cytat
przy 77 sek na pytanie nie byłoby czasu...
Jedne rozwiązujesz w kilka sekund, inne w kilka minut.
Cytat
77 sekund jak dla mnie było to dużo. Pytań, których nie byłem pewien, na pewno nie rozwiązałbym po patrzeniu się na nie przez godzinę - zastanawiałbym się tylko, czy dobrze zrobiłem, że zmieniłem daną odpowiedź. W każdym razie skończyłem 18 minut przed końcem po 2-krotnym przejrzeniu całego testu, czy na pewno nic już nie zmieniam.
Rok temu, gdy ja zdawałem, to było faktycznie coś koło tego czasu, ale strategia, ile przeznaczyć na każde z pytań, to połowa sukcesu. Zawsze wydaje się dużo, ale...

Cytat
dostaje sie jakis certyfikat (w sensie dokument - papier ktory mozna dotknac i przedstawic pracodawcy)?
Jest i papierek.

Trochę nietypowy format (US Letter chyba) i ciężko znaleźć dobrą ramkę. ;P
Cytat
Aby go mieć musisz:
1) Zamówić Vouchera na stronie Zenda.
2) Opłacić go.
3) Zarejestrować się na stronie Pearson Vue i przez ten serwis znaleźć ośrodek, w którym zdawanie egzaminu najbardziej by Ci odpowiadało.
4) Umówić się na konkretny termin (tzn. wyklikać na Pearson Vue oraz dodatkowo zadzwonić do ośrodka, który przeprowadza egzamin, aby potwierdzić termin).
5) Przyjść, napisać egzamin.
Blebleble, wystarczy wszystko załatwić przez ośrodek. Bezproblemowo, ja robiłem przez MCSK, wystarczyło kilka maili, przelew, całą brudną robotę odwalali oni.
Cytat
Miałem na myśli to, że ktoś, kto np. uważa, że referencje są mu niepotrzebne (czyt. nie używa ich), zapytany o ich działanie i czy tworzy się w danej sytuacji kopia obiektu, czy faktyczna referencja, zastanowi się trochę dłużej.
Jeden znak w listingu jest w stanie zmienić całą odpowiedź...
Zresztą, ktoś linkował już do mojej notki, wsjo jest. A papierek mieć warto.