Mam problem
Mam mapkę oraz bazę ok. 100.000 punktów do których jest wyszukiwarka. Po wyszukaniu ładuje się do ramki lista punktów - po ich kliknięciu mapka jest przeładowywana a na niej widnieje dymek z punktem oraz opisem.
Lokalizator miejscowości przedrozbiorowych

Otóż: wszystko chodziło jak należy - w szczególności w prawym rogu są przyciski do wyboru widoku z satelity, mapy lub hybrydy. Mapa startuje jako hybryda - i tak powinno być zawsze. NIC NIE ZMIENIALEM W KODZIE - A JEDNAK...
Od jakiegoś czasu, po wyborze punktu z listy mapa traci opcje i przechodzi do czystej mapy. Nie wyświetlają się także przyciski wyboru.

kod wyboru punktów jest standardowy
Kod
      var typyMapy = map.getMapTypes();      
      typyMapy[0].getName = function() {
      return "Mapa";
      }
       typyMapy[1].getName = function() {
        return "Satelita";
        }
       typyMapy[2].getName = function() {
        return "Obie";
        }
      map.addControl(new GMapTypeControl());  
      map.setMapType(G_HYBRID_MAP);

Ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać problem ?

przepraszam - ale czy ktoś mógłby się zainteresować tym problemem

obecnie użyłem domyślengo typu mapy googlemap - i mam przyciski i mam mapę hybrydową - ale problem pozostał, bo np. minimapka znika

poza tym jest jeszcze jeden problem. na stronie administracyjnej mam mały system który pokazuje współrzędne kursora. Otóż wszystko działa prawidłowo (w szczególności po zoomowaniu też) - gdy wybiorę punkt z listy po lewej stronie po zoomowaniu mapa przestaje być wrażliwa - tzn zoomuje ją np. z wiodku całej polki na widok Krakowa, przesuwam punktem w obrębie miasta a wspólłrzędne są takie jakbym przesuwał dalej po mapie państwa (kilka stopni różnicy a powinny być dziesiąte stopnia)

proszę o pomoc

poza tym - chętnie bym zatrudnił kogoś do udoskonalenia całego systemu o dodanie warstwy map historycznych.

Minęło już 3 miesiące i nikt nie potrafi mi pomóc.
Jeszcze raz proszę osoby które mają API w małym palcu - może dało by się coś z tym zrobić questionmark.gif!?!?!?!