Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: panel administracyjny i biały ekran
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bussik
Witam
Gdy włączam panel administratora w mojej stronie zrobionej przez phpBB by przemo mam biały ekran.
Napiszcie co muszę zrobić lub co włożyć na serwer aby działało.
A także mam problem, gdyż nie działa mi skin TicTac skin.

Pozdro
blooregard
Włąc sobie raportowanie błędów. Już nie będzie białego ekranu, ale jakiś "Fatal error"
bussik
a gdzie to się ustawia
blooregard
w index.php, jako pierwsze instrukcje daj:
  1. <?php
  2. ini_set('display_errors' , 'on');
  3. error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  4. ?>
bussik
nie działa
mógłbyś mi zmodyfikować to i wgrać
Link do mojego indexu

gdy wklejam to do indexu to mi wyskakuje takie cos:

Kod
***************************************************************************    * index.php * ------------------- * begin : Saturday, Feb 13, 2001 *  copyright : (C) 2001 The phpBB Group * email : support@phpbb.com *  modification : (C) 2005 Przemo www.przemo.org/phpBB2/ * date  modification : ver. 1.12.4 2005/10/10 19:45 * * $Id: index.php,v  1.99.2.6 2005/10/30 15:17:13 acydburn Exp $ * *  ***************************************************************************/    /***************************************************************************    * * This program is free software; you can redistribute it and/or  modify * it under the terms of the GNU General Public License as  published by * the Free Software Foundation; either version 2 of the  License, or * (at your option) any later version. *  ***************************************************************************/    define('IN_PHPBB',  true);  $phpbb_root_path = './';  include($phpbb_root_path . 'extension.inc');  include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);  include($phpbb_root_path . 'includes/functions_selects.'.$phpEx); if (  $board_config['check_address'] )  { if ( !empty($HTTP_SERVER_VARS['SERVER_NAME']) ||  !empty($HTTP_ENV_VARS['SERVER_NAME']) ) { $hostname = (  !empty($HTTP_SERVER_VARS['SERVER_NAME']) ) ?  $HTTP_SERVER_VARS['SERVER_NAME'] : $HTTP_ENV_VARS['SERVER_NAME']; }  else if ( !empty($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_HOST']) ||  !empty($HTTP_ENV_VARS['HTTP_HOST']) ) { $hostname = (  !empty($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_HOST']) ) ?  $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_HOST'] : $HTTP_ENV_VARS['HTTP_HOST']; } else {  $hostname = ''; }  }  if ( $board_config['check_address'] && $hostname !=  $board_config['server_name'] && $hostname &&  $board_config['server_name'] && $board_config['script_path']  && !isset($HTTP_GET_VARS['redir']) )  { $server_protocol = ($board_config['cookie_secure']) ? 'https://' :  'http://'; $server_name = preg_replace('#^\/?(.*?)\/?$#', '\1',  trim($board_config['server_name'])); $server_port =  ($board_config['server_port'] <> 80) ? ':' .  trim($board_config['server_port']) : ''; $script_name =  preg_replace('#^\/?(.*?)\/?$#', '\1',  trim($board_config['script_path'])); $script_name = ($script_name ==  '') ? $script_name : '/' . $script_name; $check_path_setup =  @fopen($server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name .  '/extension.inc', 'r'); if ( $check_path_setup ) {  @fclose($check_path_setup); $check_path_ok = true; } if (  $check_path_ok ) { if ( @preg_match('/Microsoft|WebSTAR|Xitami/',  getenv('SERVER_SOFTWARE')) ) { header('Refresh: 0; URL=' .  $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name.  '/index.'.$phpEx . '?redir=1'); echo '<div align="center">If your browser does not support meta redirection please click <a href="http://www.cs16-swat.yoyo.pl/%27%20.%20$server_protocol%20.%20$server_name%20.%20$server_port%20.%20$script_name.%20%27/index.%27.$phpEx%20.%20%27?redir=1">HERE</a> to be redirected</div>

i tam coś jeszcze dalej

a jak to dobrze wkleiłem to i tak było tak samo
blooregard
Wkleiłeś razem z zamykającym tagiem ?>, więc resztę serwer potraktował jako zwykły czysty tekst i go wyświetlił.
Ehhh, widzę, że kolega ma problemy nawet z podstawami, więc ciężko będzie pomóc.
Wklej te dwie linijki, które Ci podałem zaraz za znacznikiem <?php, a znacznik ?> po tych dwóch linijkach wywal.

Jeśli nadal nic sie nie będzie pojawiać, to oznacza, że w którymś z inkludowanych plików, najprawdopodobniej jakimś konfiguracyjnym, ustawiane jest wyłączenie raportowania błędów i te diwe linijki na początku index.php są nadpisywane tamtymi ustawieniami. w takim przypadku musisz znaleźć, w którym to się pliku dzieje i zakomentować to.
mitro
Po pierwsze napisz czemu ci nie dziala. Jakis blad z mysql albo cos ? a co do admina to nie wiem co sie moze dziac moze tez wyskakuja jakies bledy ale nie widzisz ich bo kolor czcionki ma taki jak background strony smile.gif

jakies bledy przy tym ci wychodza jak zmieniasz wyglad strony ? (theme) ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.