Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [fpdf] utf-8 w metadanych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wojtekkk87
Witam,
Walczę właśnie z fpdf muszę go zmusić do wyświetlania znaków polskich i nie tylko w danych meta. Chodzi o pola Title, Author, Subject, Keywords których dodanie umożliwia nam biblioteka fpdf. Zależy mi na tym aby tekst tam wprowadzany był w utf-8 gdyż ma to działać na znakach polskich jak również jakichś hiszpańskich i innych. Wiem że istnieją biblioteki które lepiej wspierają UTF-8 ale niestety problem polega na tym że fpdf w moim przypadku jest tylko częścią większego skrytpu i gdybym chciał ten skrypt przystosować pod inną biblioteke było by to dość ciężkie...

Czekam na jakiekolwiek propozycje... może jednak się mylę co do przystosowania skryptu do innej biblioteki?

Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
WiruSSS
Witam

wiem że odświeżam temat ale może się jeszcze komuś przyda a na google po wstukaniu fpdf utf-8 strona wskakuje pierwsza smile.gif

Wieęc masz 2 wyjścia, albo pobrać wersję 1.6 fpdf'a i przy ustawianu metadanych dodać drugi parametr true (czyli przykładowo dla Autora $pdf->SetAuthor('Jakiś autor',true) ) ..i już masz polskie znaki w metadanych albo skorzystac z tej modyfikacji, która daje ci dodatkowo mozliwosć użycia utf-8 dla całego dokumentu.

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.