Witam,

Szukalem ale nie moglem znalezc odpowiedzi. Mianowicie chodzi o parsowanie pewnego kodu php za pomoca odwloania z JSa..

Dotychczas doszedlem do tego ze np. linijka kodu <script id="mindf_counter" src="http://domena.org/counter.js?id=2"></script>

generuje ajaxowe wywolanie GETa do jakiegos skryptu PHP na serwerze i normlanie go sparsowanie (zapisanie do bazy danych). Problem polega na tym ze owe wywolanie owej linijki kodu JS np. w e-mailu (HTML) nie reaguje. Pewnie sa jakies bledy lub ograniczenia zwiazane z wykonywaniem kodu javascript i wywolywaniem phpa ajaxem w e-mailach.

Ktos moglby mnie nakierowac? Tzn kod js praktycznie sie wykonuje, tylko czy istnieje inna mozliwosc np. pracy z bazami danych lub kodem php nie angazujac asynchronicznych wywolan? Moze zaincludeowac plik PHP bezposrednio?

P.S. Chcialbym stworzyc mechanizm podobny do przykladowych statystyk ktore za pomoca jednej linijki kodu JS generuje jakies wyniki i zapisuje je do bazy danych...

Moze ktos pomoc? Dziekuje z gory

PS2. Pliku php zaincludowewac bezposrednio nie moge, bo przeto w klientach pocztowych nie sparsuje mi PHPa, wiec trzeba to przez JS zrobic. Gdyby mozna bylo obsluzyc baze danych z JSa, ale nie mozna? Lub wywylac przez JSa plik PHP (obslugujacy baze danych) bez ajaxa? (ktory jest blokowany?)

Eh, czemu ja nigdy nie widze najprostszych rozwiazan:P