Z góry pszepraszam za wulgaryzm w kodzie, jednak chodziło o to, żeby potrenować Javascript, więc walnąłem pare bluzg...
Otóż mam sobie taki kod:
<script type="text/javascript"> var wysokosc = window.screen.availHeight; var szerokosc = window.screen.availWidth; var changer = 4; var textor; window.resizeTo(szerokosc, wysokosc); var bluzg_div = document.getElementById('divszpan').innerHTML; function ruszdupe(text, pozycja) { window.moveTo(pozycja[0], pozycja[1]); bluzg_div = text; setTimeout(call_ruszdupe(), 1000); } function call_ruszdupe() { if(changer == 4) { changer = 1; } else { changer++ } var win_position = new Array(); switch(changer) { case 1: textor = 'CHUJ'; win_position[0] = 0; win_position[1] = 0; break; case 2: textor = 'DUPA'; win_position[0] = szerokosc / 2; win_position[1] = 0; break; case 3: textor = 'KURWA'; win_position[0] = 0; win_position[1] = wysokosc / 2; break; case 4: textor = 'CIPA'; win_position[0] = szerokosc / 2; win_position[1] = wysokosc / 2; break; } ruszdupe(textor, win_position); } call_ruszdupe(); </script>
i taki kod wywala mi blad w firefoxie (konsoli bledow):
Kod
Błąd: document.getElementById("divszpan") has no properties
Wiersz: 7
Wiersz: 7
wydaje mi sie, ze literowki nie popelnilem więc czemu wywala mi taki blad? jaka jest tego przyczyna?