Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail() nagłowki funkcji z potwierdzeniem odebrania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gordon34
Hej wszystkim,
posiadam zbudowany formularz wysylajacy maile z mojej strony. chcialbym jednak w naglowku funkcji mail() dopisac opcje "potwierdzenia dostarczenia". w sieci znalazlem takie komendy ale chyba nie dzialaja lub nie wiem dlaczego nie przysylaja potwierdzenia:

1. $headers = 'X-Confirm-Reading-To: mail@gmail.com' . "\n";
  2. $headers = 'Disposition-Notification-To: mail@gmail.com' . "\n";
  3. $headers = 'Return-Receipt-To: mail@gmail.com' . "\n";

nie zwraca mail'a zwrotnego. moze macie jakies informacje na ten temat. te funkcje dzialaja jeszcze w tej funkcji mail() ? w manualu nie jest napisane nic na ich temat? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam
rav1989
Cytat(gordon34 @ 9.05.2011, 12:10:20 ) *
Hej wszystkim,
posiadam zbudowany formularz wysylajacy maile z mojej strony. chcialbym jednak w naglowku funkcji mail() dopisac opcje "potwierdzenia dostarczenia". w sieci znalazlem takie komendy ale chyba nie dzialaja lub nie wiem dlaczego nie przysylaja potwierdzenia:

2. $headers = 'Disposition-Notification-To: mail@gmail.com' . "\n";
  3. $headers = 'Return-Receipt-To: mail@gmail.com' . "\n";

nie zwraca mail'a zwrotnego. moze macie jakies informacje na ten temat. te funkcje dzialaja jeszcze w tej funkcji mail() ? w manualu nie jest napisane nic na ich temat? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam

A gdzie się podziały kropki??

2. $headers .= 'Disposition-Notification-To: mail@gmail.com' . "\n";
  3. $headers .= 'Return-Receipt-To: mail@gmail.com' . "\n";

jak nie zadziała to spróbuj jeszcze zamiast "\n" zrobić "\r\n" biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.