Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Nazwa serwera gier
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Flaku
Witam chcial bym sie dowiedziec czy ktos z Was probowal juz kiedys podajac ip jakiegos serwera gier otrzymac sama jego nazwe ? nazwe hosta. Nie wiem czy jest mozliwosc moze poprzez komede

1. <?php
  2. $_SERVER['SERVER_NAME']
  3. ?>

tylko zeby to tak zmodyfikowac zeby za pomoca ten komedy pokazywalo nazwe na innym serwerze nie na tym na ktorym znajduje sie plik.php, czy moze jest jakas ina funkcja ktora to wyswietla? Prosze o pomoc.

Pozdrawiam
mike
gethostbyaddr()

To co podałeś służy do całkowicie czego innego.

P.S.
Prosze poprawić temat wątku.
Nie jest zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole
Flaku
Sory za blad.

Link ktory Podalas nic mi nie pomogl, byl w nim przyklad:

1. <?php
  2. $hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
  3.  
  4. echo $hostname;
  5. ?>

ktory mi nic nie mowi jak mam zrobic zeby wyswietlalo mi nazwe hosta, probowalem dac

1. <?php
  2. $hostname = gethostbyaddr('s2.gamepad.pl:27965');
  3.  
  4. echo $hostname;
  5. ?>

ale nic z tego sad.gif jezeli ktos wie co jest grane to prosze o pomoc podaje ip przykladowego serwera:

s2.gamepad.pl:27965
mike
Cytat(Flaku @ 4.10.2006, 18:14:44 ) *
ale nic z tego sad.gif jezeli ktos wie co jest grane to prosze o pomoc podaje ip przykladowego serwera:

s2.gamepad.pl:27965

Jak nie wiesz co to jest IP to Ci nic nie dało tongue.gif
Proponuję odwiedzić Wikipedią i poczytać co to jest adres IP a potem raz jeszcze kliknąć w link, który podałem.
Flaku
Wiem co to jest adres ip ;q

No to w takim razie prosze o podanie jakiejsc funkcji ktora wyswietla nazwe hosta po wpisaniu adresu ip wraz z portem.

btw. adresy ip serwerow sa nieraz podawane tak jak podalem czyli nazwa:port lub ip:port "s2.gamepad.pl:27965" o tutaj akurat podalem nazwa:port moge tez podac ip:port jezeli bedziekomus lepeij smile.gif "85.232.244.14:27965" no ale jezeli wkleje ten adres gdzies w ten przykladowy kod ktory jest podany na php.net to i tak nie wyswietla mi sie nazwa hosta sad.gif
zdzichu
Cytat
Wiem co to jest adres ip ;
wątpię.
Cytat
No to w takim razie prosze o podanie jakiejsc funkcji ktora wyswietla nazwe hosta po wpisaniu adresu ip wraz z portem.

patrz na post mike_mecha smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.