Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][JavaScript]Banner informacyjny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gregro
Witam serdecznie!

Mam problem z pomysłem, trochę programuje w PHP, AJAX, MYSQL ale są to bardziej aplikacje webowe niż kolorowe strony internetowe. Dziś postawiono przede mną pewne zadanie, otóż jest w internecie pewna stronka, pewni ludzie chcą abym ustawił tam reklamę tzn. wchodzę na stronę i wyświetla się ładnie obrazek na ekranie (reklame mam całą zawartą na obrazku) W jaki sposób to zrobićquestionmark.gif Myślałem nad JS, body = onload no ale przeglądarki blokują wyskakujące okienka, w jaki sposób to zrobić aby było bezkonfliktowo i ładnie?? Proszę o pomoc. Dziękuje!
Ormin
Ale w sensie gdzieś na stronie? Na cały ekran? Więcej informacji.
Daiquiri
Proszę zmienić tytuł na taki, który będzie opisywał problem.
Spawnm
dajesz div z reklamą i w js kombinujesz z document.getElementById wink.gif
erix
PW z nowym tytułem, wtedy unlock.

Bo tak, to nigdy wątek nie uzyska prawidłowego tematu.
Gregro
Chodzi mi o to aby po wejściu na stronę, wyświetlił się banner informacyjny (materiał mam w jpg) na większości strony, prawidłowa strona zeby się zaciemniła i tym zeby był baner. Mniej więcej tak by to miało wyglądać.
Proszę o jakies rady. Dziękuje i pozdrawiam!
Pawel_W
lightbox / fancybox

szukaj tego w google smile.gif
Gregro
Troche sie nauszkałem, porobiłem testy, nawet fajnie to wygląda ale co np. obługa plików .swf w okienku takiego lightboxa bądź fancybox bo czasami pisza ze się da czasami ze nie. Posiada ktoś jakiś przykłądowy skrypt zebym mógł sobie zobaczyć czy wogóle to działa?questionmark.gif
melkorm
fancybox - ma w manualu w przykładach embedowanie flashy, wystarczy poczytać i potestować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.