Mam taki kawalek kodu :
function mailbox() { $_SESSION['login'] = $_POST['mailbox']; $_SESSION['pass'] = $_POST['pass']; if(($this->model->connect('gmail.com',$_SESSION['login'],$_SESSION['pass'],'993','imap')) == false) { $this->view = new LoginView; $this->view->display('login'); } else { $this->model->inbox(); $view = new LoginView; $boxes = $this->model->getMailboxes(); $msgsParts = $this->model->getMsgsParts(333); $view->setVars('boxes', $boxes); $view->setVars('parts',$msgsParts); $view->display($_POST['action']); } }
Jak widac przekazywane tu sa zmienne $_POST i zapisywane do sesji, na podstawie tych zmiennych ktore juz sa zmiennymi $_SESSION nastepuje połączenie do skrzynki pocztowej.
Ten skrypt dziala i połaczenie nastepuje pomyslnie, z czego wynika ze zmienne sesyjne istnieja.
Tylko ze problem polega na tym ze gdy w kolejnym skrypcie chce wyswietlic tablice $_SESSION to wogole tych zmienych nie ma, tak jakby nie bylo wogole sesji.
Na poczatku pliku mam oczywiscie session_start() no i nigdzie w aplikacji nie ma session_destroy() ani session_unset() a zmiennych i tak niema.
Jakim cudem jesli na poczatku dzieki nim lacze sie z serwerem to pozniej nagle znikaja ?
W kolejnym pliku zaraz robie cos takiego :
I wyswietla mi pusta tablice, wie ktos gdzie moze byc blad ?