Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wysyłąnie x rekordów po sobie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GreenGo
Witam.
Nie wiem jak rozwiązać taki problemik. Najpierw w formularzu wpisuje ilość graczy np.3 Potem chce aby mi się wyświetliły po sobie 3 inne formularze ( ilość tych formularzy zależna od tego ile wpisałem w poprzednim) w których wpisywał bym nazwe gracza i nasępnie wysyłał do bazy tak aby każdy gracz był nowym rekordem.

Z góry dzięki za pomoc.
f1xer
  1. <?php
  2. for ($ile=0; $ile<$_POST['ile_graczy']; $ile++)
  3. {
  4. echo '<input type="text" name="gracz_imie['.$ile.']">';
  5. }
  6. ?>

Zakładam że pierwszy formularz ma pole ile_graczy i jest wysyłany POST'em
I jeżeli dobrze mi się wydaje to w skrypcie add.php powinieneś mieć tablicę gracz_imie
dalej po prostu wyciągasz w pętli po kolei każde imie gracza i dajesz insert do bazy danych

UWAGA PISANE BEZ TESTOWANIA
GreenGo
Jest taki mały problem ponieważ raczej nie moge skorzystać z tablicy (a jeśli moge to jak?) gdyż poza nazwą gracza w formularzu musze wybrać jeszcze drużyne i jako hidden przesyłam id turnieju.
f1xer
No ale zasada zostaje ta sama dodajesz w pętli jeszcze inne pola formularza, np select z druzyną tylko jego nazwa= druzyna[$ile] gdzie $ile={0....$ile_graczy}, a jeżeli id_turnieju ma być jedno to dajesz tego hiddena za pętlą jeżeli ma ich być tyle ile tych formularzy to też dajesz w pętli id_turnieju[$ile]. Po odebraniu danych masz sytuację gdzie masz 3 tablice

1. Zawiera imie gracza
2. Zawiera druzyne
3. Zawiera id turnieju
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.