Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pytanie] phpAdsNew
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
nido
JAk w tym systemie zrobić by dało się zliczać kliknięcia z banerów flasowych o ile się wogóle da?
Koshin
na flashu to ja sie nie znam, wiec nie wiem czy bezposrednio w nim sie da, ale...hmm, raz ktos kazal zmienic mi mojego flasha, by zawieral jakas tam zmienna. ale to nie wazne, wpadlem wlasnie na inny pomysl, ktory niestety tez zwiazany jest ze zmiana flasha, otoz musi on zawierac w sobie przekierowanie do strony adsow, i tam nastepuje zliczanie klikniecia, i wtedy przekierowanie do docelowego adresu. wiesz taki klikcounter z wykorzystaniem flash. podsumowanie

baner flash -> klikniecie przenosi do normalnego zliczenia klikniecia w ADS - skrypt przenosi na docelowa strone reklamowana przez baner flash.

ps. mam nadzieje ze to choc troszke ci pomoglo
eS...
sory ze sie wtracam, ale jak sie robi w php zliczanie??
warrior
Nie trzeba nic kombinować... robisz flasha w którym dajesz link do swojej strony np. http://twoja.strona.pl potem w phpadsnew dodaj flasha jako banner i zaznacz opcje "Sprawdź wpisanę w animację Flasha odnośniki" przejdź dalej, pokaże się menu konwertowania flasha wpisz tam docelową strone oraz okno np. _blank i zaznacz opcje konwertuj... i to wszystko smile.gif
Koshin
o prosze, dzieki, mi tez sie to przyda na pewno.

ps. zliczanie?questionmark.gif no pisze sie skrypt ktory dodaje do wartosci odczytanej (lub przyjetej na stale) 1 i zapisuje to lub wyswietla w onnym miejscu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.