Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przekierowanie na ostatnią i przedostatnia strona w sesji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
fenix.robi
Do rejestracji załaczam plik z regulaminem, o to chodzi ze odwołyje sie do niej z roznych podstron i nie weim jak w przypadku akceptacji wyswietlic strone ostatnia przed regulamin.php gdzie był własnie odnosnik do tego regulaminu lub  w ranize nieakceptacji o dwie ostatnie strony z pominieciem np rejestracji

strona regulamin to zwykły tekst + forma na przyciski 

1. <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
  2.  <button align="left" type="button" name="tak">Akceptuje</button>
  3. <a href='./index.php'><button align="right" type="button"name="nie">Nie akceptuje</button></a>

coś w stylu <a href='./index.php'><button align="right" type="button"name="nie">Nie akceptuje</button></a>

aha i jak widzicie prubowałem przy przcisku dać align="right" i align="left" ale niestety nie udała sie proba czy jest moze jakis sposob aby to rozdzielic na lewo i prawo, hmm teraz przyszedł do głowy pomysł zeby w tableke to dac hmm zaraz zobacze, bynajmniej 1 problem wazniejszy 2 to tylko dla estetyki:D
f1xer
Czy ty aby nie komplikujesz sobie życia? słuchaj to w ogóle nie musi być formularz zdaje się
robisz sobie po prostu 2 linki

1. <a href="index.php">Nie nie akceptuje</a><a href="index.php?regaccept=1">Tak chcę się zarejestrować</a>

a w index.php piszesz po prostu

1. <?php
  2. if (isset($_GET['regaccept']))
  3. {
  4. wyświetl_formularz_rejestracji();
  5. }
  6. ?>

to jeszcze zależy od budowy strony ale taki mechanizm będzie ok jeżeli wszystko masz w index.php jeżeli nie to w drugim linku tam gdzie koleś się zgadza dajesz adres np. register.php i tam sobie wyświetlasz formularz
fenix.robi
Tak zrobiłem juz wczoraj, ale dzieki, o to chodzi ze  do tej stronki odwołuje sie z roznych podstron, i nie zawsze ma mi pojsc na index albo rejestracje, tak sobie mysle czy czasem nie zrobic ogolnego pliku przekierowania.php gdzie biedzie posrednikiem, a w nim w zaleznisci z kad pochodzi link do regulaminu, np przy linku z rejestracji by było

../przekierowania.php?flaga=1

1. <?php
  2. ... $flaga = mysql_real_escape_string($_GET['flaga'])
  3.  
  4. if ($flaga == 1)
  5.  
  6.      header("Location: regulamin.php?flaga=2");
  7.  
  8. if ($flaga == 2)
  9.  
  10.      header("Location: rejestracja.php") //dla akceptacji
  11.  
  12. if ($flaga == 3)
  13.  
  14.     header("Location: index.php") //dla nieakceptacji
  15.  
  16. ....
  17. ?>

w pewnym sesie jest to wyjscie ale jescze w regulaminie przy button'ach biggrin.gif tez bym musiał pobierac jak wartosc jest przekazywana i w zaleznosci przekazywac z regulaminu.php do przekierowania.php, i w sumie za kazdym razem jak z innego miejsca bym dodał ten link do regulaminu to bym musiał dopisywac do przekierowania i regulaminu kody a to raczej nie jest optymalne, zastanawiam sie, bo wgłebiam sie w sesje czy jakas zmienna przechowuje historie odwiedzanych stron, słyszałem ze w javascript mozna to zrobic, ale nie wszystko naraz, niech najpierw dobrze opanuje PHP
acha i przekierowania.php istnieja tylko w mojej wyobrazni, nie probowałem opierac stronke o ten element, tylko znaleźć lepsze rozwiazanie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.