Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]wysylanie plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szawel
move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2078 is not allowed to access /home/filmowepojedynki/www/gal owned by uid 80 in /home/filmowepojedynki/www/gal.ini on line 139
ktos wie czym moze byc spowodowany tenblad na lokalnym serwerze skrypt dziala
Lejto
na localhoście tak?
daj kod może w php.ini masz coś przestawione
erix
Safe mode na serwerze.

Czym utworzyłeś oba pliki?
szawel
w php.ini nie grzebalem bo nie mam dostepu
wszystko jest utworzone w edytorze KeD 2.0
czyli co mam napisac do admina zeby to przestawil?
hosting jest wykupiony w lodzi w firmie leminet jesli to cos wam mówi
http://www.leminet.pl/~lemi <--php_info()
franki01
Widac jak byk, ze pole upload_tmp_dir nie ma żadnej wartości. Napisz do administratorów, żeby zmienili katalog tymczasowy na poprawny...
erix
Cytat
Napisz do administratorów, żeby zmienili katalog tymczasowy na poprawny...

manual:
Cytat
If not specified PHP will use the system's default.
franki01
W każdym wypadku administratorów w tym głowa, żeby wszystko działało. Jeżeli oni z tym nic nie zrobią, to od ręki bym im podziękował za serwer i szukał nowego. Jeżeli jednak chcesz zostać, to istnieje jedno rozwiązanie, ale to już w ostateczności.

1. <?php
  2. ini_set('upload_tmp_dir', '/usr/konto/domains/domena.pl/public_html/tmp/');
  3. ?>

Wpisz odpowiednią ścieżkę i stwórz sobie taki katalog z chmodem 0777.
erix
Hej, a co ja napisałem...?

To już w tym przypadku IMHO nie ma znaczenia; większe znaczenia ma to, czym utworzył plik - bo możliwe - iż z konfiguracji serwera - wychodzi tak, że plik stworzony przez PHP ma właściciela 2078 (interpreter w suexec), a plik "nagrany" przez jakiś inny proces (może FTP/etc).

Ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie wiemy, czym utworzone zostały oba pliki...
franki01
Cytat(erix @ 4.05.2008, 13:34:38 ) *
Hej, a co ja napisałem...?

To już w tym przypadku IMHO nie ma znaczenia; większe znaczenia ma to, czym utworzył plik - bo możliwe - iż z konfiguracji serwera - wychodzi tak, że plik stworzony przez PHP ma właściciela 2078 (interpreter w suexec), a plik "nagrany" przez jakiś inny proces (może FTP/etc).

Ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nie wiemy, czym utworzone zostały oba pliki...

Jezeli o to chodzi, to jezeli domyslny katalog tymczasowy ma chmod 0777 (a tak powinien miec), to nie ma znaczenia, czy plik jest z ftp, czy stworzony przez php.
erix
Cytat
/home/filmowepojedynki/www/gal

Ale ten plik nie jest w /tmp.
franki01
Cytat(erix @ 4.05.2008, 13:44:34 ) *
Ale ten plik nie jest w /tmp.

Nie rozumiem... Co przez to chciales napisac? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.