Witam
Nastepna etapem w mojej niewiedzy jest sytuacja, gdy na jednej stronie sa 2 formularze. Na podstawie pierwszego i wartosci w nim podanej wyswietla sie drugi formularz i odpowiednie pola ktora sa poddawane walidacji po wypełnieniu. Problem polega na tym ze po uzycia submit'a ZAPISZ w drugiej formie w jakis magiczny sposob znika mi wartosc zmiennej z podanej w pierwszej formie. = znika caly formularz nr2 (ale podanny jest walidacji bo wyswietlaja sie komunikaty) Probowalem uzyc zmiennej sesji do tego ale jakos mi nie wychodzi - nie wiem juz sam. w necie szukalem i nie znalazlem wiele ciekawych podpowiedzi. jedynie pod tym adresem http://www.phpbuilder.com/board/showthread.php?t=10296554 jednak moze ktos podpowie mi o tym po ludzku.
oto moj kod:
<body>
<! -- formularz nr 1 -->
<table>
<form action="<? $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<tr>
<td colspan="6">Podaj liczbę WIERSZY: <input type="text" maxlength="2" name="lw" value="<? echo $_POST["lw"];?>" /></td>
<td colspan="6">Stwórz formularz: <input type="submit" name="generuj" value="generuj" /></td>
</tr>
</form>
</table>
<! -- formularz nr 2 -->
<table>
<form action="<? $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<tr>
<td>Nr</td>
<td>Tara</td>
</tr>
<?
for ($i=0;$i<$_POST["lw"];$i++) {
echo "<tr>"; ?>
<td><input type="text" name="nrw[<? echo $i; ?>]" id="fnrw" maxlength="12" value="<? echo $_POST["nrw"][$i]; ?>" /></td>
<td><input type="text" name="tara[<? echo $i; ?>]" id="ftara" maxlength="5" value="<? echo $_POST["tara"][$i]; ?>" /></td>
<? echo </tr> ?>
<tr>
<td><input type="submit" name="zapisz" value="zapisz" /> <input type="reset" name="reset" value="od nowa" /></td>
</tr>
</form>
</table>
<? tutaj jest odpowiednia walidacji ?>
</body>
prosze o jakakowielk pomoc - z gory dziekuje