No więc tak.
Niedawno odkryłem cudowne cudo, zowiące się bcompilerem. Przeczytałem wszystko, i zrobiłem swój pierwszy testowy plik:
  1. <?php
  2. $fh = fopen("example.phb", "w");
  3. bcompiler_write_header($fh);
  4. bcompiler_write_file($fh, "example.php");
  5. bcompiler_write_footer($fh);
  6. fclose($fh);
  7. /* the following should be equivalent:
  8. include "example.php";
  9.    and
  10. include "example.phb";
  11. */
  12. ?>

Zaznaczam, że w katalogu znajdowały się dwa pliki: byte.php (źródło wyżej), example.php (kilka linijek kodu z poleceniami echo). Po wykonaniu powyższego kodu w katalogu pojawił się plik example.phb. I co teraz z nim zrobić? Chciałbym aby tak zrobiony plik pokazywał mi się na stronie, jakby był normalnym skryptem php. Próbowałem już dwóch rzeczy. Pierwsza z nich:
  1. <?php
  2. $fh = fopen("example.phb","r");
  3. bcompiler_read($fh);
  4. fclose($fh);
  5. ?>

Jednakże po uruchomieniu takowego skryptu NIC mi się nie pojawiło na stronie (a powinno się pokazać kilka linijek z napisami "to jest jakiś text"). Drugą rzeczą było załączenie tego jak normalnego pliku php (funkcja require), ponieważ na dole tejże strony było napisane, żeby załączać te pliki takową funkcją, jednakże po wykonaniu tego skryptu nic (jak zwykle) się nie pokazało, a na dodatek serwer Apache fiknął kozła (wyłączył się). Co mam zrobić żeby ten plik załączyć? Zależy mi na takim sposobie, żeby nie wymagało to instalowania modułu bcompiler (jest w fazie eksperymentalnej, więc domyślnie nie jest włączony). Jeśli jednak takiej metody nie ma, proszę o metodę wymagającą instalacji bcompilera.

Z góry dziękuję.